אפרת מגישה שבת – מאת השף-קונדיטורית אפרת ליבפרוינד

פרקי ספר הבישול "אפרת מגישה שבת" מאת השף-קונדיטורית אפרת ליבפרוינד, ערוכים בהתאם לסעודות השבת המסורתיות, עם מנות שמיועדות לשבת ומתכונים עממיים ופשוטים להכנה, ועם זה טעימים ונאים להגשה, הכוללים הוראות ברורות ומדויקות כדי שכל אחד יוכל להצליח בהכנתם

אפרת מגישה שבת
מאת השף-קונדיטורית אפרת ליבפרוינד
סטיילינג: קרן ברק
צילום: אנטולי מיכאלו
הוצאת דני ספרים
המחיר 88 ₪
בחנויות הספרים ובחנות המקוונת של ההוצאה

פרקי ספר הבישול "אפרת מגישה שבת" מאת השף-קונדיטורית אפרת ליבפרוינד, ערוכים בהתאם לסעודות השבת המסורתיות, עם מנות שמיועדות לשבת ומתכונים עממיים ופשוטים להכנה, ועם זה טעימים ונאים להגשה, הכוללים הוראות ברורות ומדויקות כדי שכל אחד יוכל להצליח בהכנתם.

בין מתכוני הספר:
חלות – חלות לשבת, חליות צפיחית בדבש, חלות במילוי בצל מטוגן וחמוציות.
סלטים – סלט אקזוטי, סלט חסה תרד אגסים ותותים, סלט בטטה פטריות קשיו וחמוציות.
דגים – גפילטע פיש מסורתי, מאפה סלמון ותרד מוקפץ, פורל צלוי באגוזי מלך ומייפל, נגיסי סלמון מתקתקים.
עיקריות – מרק עוף מסורתי עם קרפלך בשר, מרק קרם שורשים, קציצות פרגית ברוטב חצילים וסילאן, כדורי עוף במלית בשרית על מצע מנגו, עוף ממולא קוסקוס ברוטב רימונים ועגבניות.
תוספות – פשטידת תפודים ועוף, אורז צהוב מנוקד בכתום, גראטן תפוחי אדמה ובצל, קנלוני בטטה במילוי פרגית, ניוקי בטטות נפלאים, כיסוני בשר פריכים.
קינוחים – שטרודל תפוחים ופטל, כוסות שוקולד-תפוז, קרם חלווה קליל ומהיר, עוגת קשיו קפה ושוקולד, עוגת שוקולד בציפוי מיליון דולר, קסטת ביסקוויט שקדים וגלידת חמאת בוטנים.

אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית, מחברת רבי-המכר "אפרת מגישה", "אפרת מגישה בבית", "אפרת מגישה פסח" ו"אפרת מארחת", עורכת ראשית של מגזין האוכל הכשר "בופה", בעלת טורים קבועים בעיתונים בארץ ובחו"ל, בוגרת מוסדות קונדיטוריה ברחבי העולם, מרצה בארץ ובארה"ב למגוון תחומי הגסטרונומיה.

לדבריה, היא כתבה את הספר לאור פניות קוראיה למתכונים פשוטים יותר: "הסברתם לי שאתם רוצים מתכונים קלים להכנה, ועם זה טעימים; יפים להגשה, ומעשיים לכל אחד. בקיצור: מתכונים מיוחדים מבית היוצר של 'אפרת מגישה', אך כאלו שגם מי שאינו אלוף בבישול ובקונדיטוריה יוכל להכינם בהצלחה רבה, בלי להסתבך עם שלבי הכנה מורכבים וכלים נדירים. פנייה נוספת שחזרה על עצמה בעקבות ספריי הקודמים, הייתה: המתכונים נפלאים, אבל רבים מהם אינם מתאימים לשבת, כי לשבת צריך מאכלים שנשמרים היטב גם בחימום על הפלטה; קינוחים פרווה להגשה בסיום הארוחות הבשריות; וגם מנות שאינן דורשות הרכבה ממושכת במטבח, שהרי בשבת גם המארחים צריכים לשבת עם כולם סביב השולחן. אין לי ספק שכאשר תשבו עם משפחתכם סביב שולחן השבת ותיהנו מהמנות שתכינו מהספר הזה, תוכלו לומר בחיוך של נחת: כן לשבת הבאה!".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר