אפרת מגישה

אפרת מגישה – ספר הביכורים של אפרת ליבפרוינד, אישה חרדית מירושלים, מציג מגוון רחב של מנות מושקעות בפרזנטציה המתכתבת עם המגמות העולמיות העכשוויות

אפרת מגישה
מאת אפרת ליבפרוינד
צילומים: שירן כרמל
הוצאת פלדהיים
המחיר: 149 ₪
להשיג ברשת חנויות סטימצקי ובצומת ספרים

אפרת מגישה ספר הביכורים של אפרת ליבפרוינד, אישה חרדית מירושלים, מציג מגוון רחב של מנות מושקעות בפרזנטציה המתכתבת עם המגמות העולמיות העכשוויות

"לא נולדתי עם שקית זילוף ביד. עד לנישואיי לא ידעתי אפילו להפריד ביצים… אבל כשנכנסתי לממלכת המטבח וגיליתי את האין-סוף הטמון בה, נשאבתי בקסמיה וידעתי שבה אני רוצה להתפתח". כך פותחת אפרת ליבפרוינד את ספר הבישול הראשון והמהודר שלה.

אפרת (38) נולדה בצפון תל אביב למשפחה חרדית, ועברה את המסלול של סמינר לבנות בו רכשה מקצוע (הוראת אנגלית), שידוך, חתונה וילדים. בגיל 22, במסגרת טיול לארה"ב, עברה אפרת קורס קונדיטוריה ב-CIA, ובעקבות הפידבקים החיוביים שקיבלה מהמורים והאהבה שגילתה להכנת מאכלי קונדיטוריה, החליטה לערוך הסבה מקצועית. השנתיים הבאות הוקדשו ללימודים אינטנסיביים ולהתמקצעות בארץ ובחו"ל (קורדון בלו, לנוטר) במטרה להקים עסק שיפרנס את המשפחה המתרחבת, כנהוג במגזר החרדי.

העסק שהקימה, "השלמות שבטעם", מתמחה בפרלינים מעוצבים, פטיפורים בסגנון צרפתי, עוגות ויטרינה, קינוחים מקוריים ופינגר פוד, כולם כשרים למהדרין (פרווה או חלבי), עשויים מחומרי הגלם מעולים ומצטיינים בעיצוב ייחודי וברמת גימור גבוהה. במהלך השנים הפכה אפרת לכותבת פופולרית במגזינים, למרצה מבוקשת בארץ ובחו"ל ולשם דבר בקרב הקהילה החרדית, והביקוש הרב הביא אותה להתמקצע במתאבנים ובאוכל מוקפד.

מדי שנה נוסעת אפרת לתערוכות מזון ולהשתלמויות בחו"ל כדי להתעדכן במגמות הקולינריות החדשות ביותר. דבר הצלחתה והאיכות הגבוהה של יצירותיה הגיעו עד לאוזניהם של בכירי מפיקי האירועים, להם מספקת אפרת מתאבנים, פטיפורים וקינוחים ייחודיים למסיבות קוקטייל והשקות של העשירון העליון בישראל. כעת, כשמאחוריה 15 שנות ניסיון היא מוציאה את ספר הביכורים שלה – "אפרת מגישה".

הספר כולל שלל מתכונים, ובכל פרק מבחר מנות לארוחה שלמה, מהמנה הראשונה עד לקינוח. בין הפרקים: שכבות – מבחר מנות המורכבות משכבות, קליל – מתכונים קלים ומהירים להכנה, אנין – מתכונים מורכבים לאניני הטעם, חג – מתכונים המיועדים לשבת, חג ומועד, ברנץ' – מנות חלביות מושקעות ופרקים מיוחדים למתאבנים ולקינוחי שוקולד).

המתכונים מנוסחים בלשון בהירה ומלווים בטיפים ובתמונות.
"הבנתי כי כדי לעודד אנשים לנסות מתכונים חדשים יש להדגים להם אותם בליווי הסבר מפורט, שלב אחר שלב, לפשט את ההכנה ולגלות את כל הסודות הקטנים. כך יכולים חובבי הבישול והאפייה ליישם את הכתוב ולהגיע לתוצאות הזהות לתמונות המלוות את המתכונים. לא כמו, לא בערך, בדיוק", אומרת אפרת.

המתכונים המופיעים בספר כשרים, אך כל אחד יכול להמיר את חומרי הגלם לחלביים או בשריים על פי טעמו. "האוכל הכשר הפך לטרנד רציני בארצות הברית, כך שאני לא רואה בבישול כשר התפשרות", אומרת אפרת. "מנות מסוימות דרשו התאמות מיוחדות ומאחורי כל מתכון נמצאים המון ניסיונות עד לתוצאה שהשביעה את רצוני. אחרי השקעה מאומצת אני חשה גאווה וסיפוק גדול ביצירת ספר שמוכיח כי אוכל כשר למהדרין אינו נופל בטעם, ברמת הגימור ובפרזנטציה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר