fbpx

אקלרים במילוי קצפת ותות

להכנת הבצקיש להכין בצק רבוך, אשר בו כמות הביצים אינה מדוייקת והינה תלויה בסוג הקמח ואף המים, לכן הכמות תהיה בין 2 ל 3 ביצים ויש לבדוק את הבצק, התוצאה הרצויה היא בצק עם מרקם של גבינה – כלומר כשמרימים כמות של בצק עם כף אפשר לראות שהבצק מתחיל "לנזול" מהכף.חומרים לבצק קורט מלח3 גרם סוכר75 גרם קמח מנופה2-3 ביצים טרופותשקדים מדופדפים לפיזורמעט אבקת סוכר מנופהלמילוי65 מ"ל מים 250 גרם שמנת מתוקה65 מ"ל חלב 4-5 כפות אבקת סוכר מנופה50 גרם חמאה חתוכה לקוביות תותיםאופן ההכנהלשים את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח בסיר ולהביא לרתיחה.להוריד מהאש להכניס פנימה את הקמח בבת אחת ולערבב, להחזיר לאש בינונית ולערבב כדקה – דקה וחצי עד שרואים קרום עדין בתחתית הסיר, להוריד מהאש.להעביר למיקסר (עם גיטרה) ולהתחיל להכניס את הביצים בהדרגה , לקראת הרבע האחרון של הביצים יש לעצור את המיקסר ולבדוק את מרקם הבצק.יש להעביר לשקית זילוף עם צנתר בינוני עגול או כוכב ולזלף על נייר האפייה "אצבעות" באורך של כ8 ס"מ, ולאחר מכן להבריש בעדינות בביצה טרופה ,לפזר שקדים מדופדפים מעל ולפזר מעט אבקת סוכר עם מסננת עדינה.אפייה ב180 – 200 מעלות כ20 – 25 דקות.להוציא מהתנור לקרר ולפתוח את האקלרים על ידי חיתוך של צד אחד כך ש"המכסה" נשאר מחובר.להקציף את השמנת המתוקה עם הכמות הרצויה של אבקת הסוכר (לפי המתיקות הרצויה)לפתוח את האקלרים ולזלף עם צנתר כוכבי את הקצפת ולפזר מעל תותים פרוסים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

להכנת הבצק
יש להכין בצק רבוך, אשר בו כמות הביצים אינה מדוייקת והינה תלויה בסוג הקמח ואף המים, לכן הכמות תהיה בין 2 ל 3 ביצים ויש לבדוק את הבצק, התוצאה הרצויה היא בצק עם מרקם של גבינה – כלומר כשמרימים כמות של בצק עם כף אפשר לראות שהבצק מתחיל "לנזול" מהכף.

חומרים לבצק
קורט מלח
3 גרם סוכר
75 גרם קמח מנופה
2-3 ביצים טרופות
שקדים מדופדפים לפיזור
מעט אבקת סוכר מנופה

למילוי
65 מ"ל מים
250 גרם שמנת מתוקה
65 מ"ל חלב
4-5 כפות אבקת סוכר מנופה
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
תותים

אופן ההכנה
לשים את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח בסיר ולהביא לרתיחה.
להוריד מהאש להכניס פנימה את הקמח בבת אחת ולערבב, להחזיר לאש בינונית ולערבב כדקה – דקה וחצי עד שרואים קרום עדין בתחתית הסיר, להוריד מהאש.

להעביר למיקסר (עם גיטרה) ולהתחיל להכניס את הביצים בהדרגה , לקראת הרבע האחרון של הביצים יש לעצור את המיקסר ולבדוק את מרקם הבצק.

יש להעביר לשקית זילוף עם צנתר בינוני עגול או כוכב ולזלף על נייר האפייה "אצבעות" באורך של כ8 ס"מ, ולאחר מכן להבריש בעדינות בביצה טרופה ,לפזר שקדים מדופדפים מעל ולפזר מעט אבקת סוכר עם מסננת עדינה.

אפייה ב180 – 200 מעלות כ20 – 25 דקות.

להוציא מהתנור לקרר ולפתוח את האקלרים על ידי חיתוך של צד אחד כך ש"המכסה" נשאר מחובר.

להקציף את השמנת המתוקה עם הכמות הרצויה של אבקת הסוכר (לפי המתיקות הרצויה)

לפתוח את האקלרים ולזלף עם צנתר כוכבי את הקצפת ולפזר מעל תותים פרוסים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר