ארגון הבשר הצרפתי INTERBEV מרחיב פעילות FRENCH BEEF – טעם של אזור כפרי בישראל

המטרה הגדלת היקף יצוא הבשר לישראל בעד 500 טון נוספים ב-2018 והגעה ליעד של 2,800 טון ב-2020

בצרפת מחנכים גם את הילדים לידע והבנה בבשר
בצרפת מחנכים גם את הילדים לידע והבנה בבשר

שנה וחצי לאחר שענף הבקר נפתח ליבוא רחב יותר בפטור ממכס שנועד לפתוח את התחרות בשוק, ארגון הבשר הצרפתי INTERBEV,  רואה בישראל לאחד השווקים החשובים ליצוא בשר צרפתי, ושם לו למטרה להגדיל את היקף הפעילות בארץ במהלך השנים הבאות. INTERBEV משמש כאיגוד המקצועי הלאומי בתחום בעלי חיים ובשר בצרפת. הארגון נוסד בשנת 1979 ביוזמת הארגונים המייצגים של ענף הבשר והבקר בצרפת.

 

ב- 2016 החליטה ישראל לגוון את מדינות אספקת בשר הבקר שלה, בעקבות הגדלה משמעותית של מכסת הייבוא הפטורה ממכס מהאיחוד האירופי. כפועל יוצא חל גידול משמעותי ביצוא בשר צרפתי לישראל, שהפכה במהלך תקופה זו לשחקן משמעותי בייבוא בשר צרפתי. ייצוא הבשר הצרפתי לישראל שילש את היקף פעילותו בתקופה זו מ- 500 טון בשנת 2016 ל-1,400 טון בסיום שנת 2017. הארגון הצרפתי הציב יעדי יצוא לישראל בשנים הקרובות, ושואף להגדיל את היקפו ב- 400-500 טון נוספים בשנת 2018, והגעה ליעד שנתי של 2,800 טון בשנת 2020. כהוכחה לרצונה החזק של תעשיית הבקר הצרפתי לפתח את השוק הישראלי בזכות תשעה מפעלי שחיטה בעלי שאושרו לייצוא לישראל, INTERBEV תשתתף בקמפיין במימון משותף עם האיחוד האירופי שנועד לקדם בשר בקר אירופאי בישראל במשך שלוש שנים.

צרפת היא המדינה האירופאית המובילה בגידול בקר עם 19 מיליון ראשי בקר המגיעים ממגוון רחב של אזורים בצרפת. קיימות בה כ- 200,000 חוות בקר הדוגלות במסורת גידול הבקר צרפתית, השומרות על אמות מידה הומניות (56 פרות בממוצע לחווה).  הבקר הצרפתי מגודל ללא שימוש בהורמונים משנת 1988, ללא מזון בשר ועצמות משנת 1990, וללא אנטיביוטיקה משנת 2006. 92% ממזון הבקר מיוצר בחוות הבקר, ו-80% ממנו הוא דשא טבעי וחציר. 15%מייצור הבקר משמש לייצוא. הבקר הצרפתי הינו באיכות גבוהה ומציע מגוון רחב של טעמים, כאשר בצרפת יש שיטת חיתוך בשר מסורתית מיוחדת. התוצאה: בשר בקר צרפתי מציע מגוון רחב של טעמים, וזוכה לשבחים משפים גדולים עבור רכות הבשר, מרקמו ועסיסיותו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה