ארוחות פסח – מאת רות סירקיס

הספר ארוחות פסח של הבשלנית וכותבת ספרי הבישול הוותיקה והמוכשרת, רות סירקיס, מציע שפע מתכונים טעימים ומעניינים לארוחת ליל הסדר, לכל ימי חול המועד, למבחר עוגות ועוגיות, ולסיום מתוק בערב המימונה.

ארוחות פסח
ליל הסדר, חול המועד, מימונה
מאת רות סירקיס
צילומים: דן לב
הוצאת ר. סירקיס וידיעות ספרים
המחיר 29.9 ₪

הספר ארוחות פסח של הבשלנית וכותבת ספרי הבישול הוותיקה והמוכשרת רות סירקיס, מציע שפע מתכונים טעימים ומעניינים לארוחת ליל הסדר, לכל ימי חול המועד, למבחר עוגות ועוגיות, ולסיום מתוק בערב המימונה.
ניתן למצוא בספר הצעות לתפריטים, טיפים להתארגנות לקראת הכנת הסדר, ורעיונות לאירוח קל במהלך החג.

מה שיפה, זה ש"ארוחות פסח" מציע מהאוצרות הקולינריים של מטעמי פסח מסורתיים המאפיינים את מטבחיהן של קבוצות שונות בישראל. זה מאפשר שילוב מתכוני פסח חדשים, ותורם לרבגוניות של מאכלי החג.
הספר בכריכה רכה ובפורמט נוח מאוד לשימוש במטבח: יש בו 96 עמודים בגודל 16.5 על 24 ס"מ, ושפע צילומי צבע של הצלם דן לב.

בין המנות העיקריות לחג: זרוע טלה בתנור, אוסו-בוקו טלה, עוף בטנזייה, עגל בגרמולטה, סלמון בקראסט אגוזים.
מנות לחול המועד: לזניה, פיצה, בורקס, פנקייקס, לחמניות ובייגלס – כולם כשרים לפסח.
בין המתוקים: עוגת "נמסיס" המיתולוגית, עוגות פבלובה אישיות, כתר מרנג ממולא מוס שוקולד, פחזניות, רולדת שקדים, ואפילו ממתקי פסח לילדים.
מי שחוגגים מימונה, ישמחו לקבל מתכון טוב למופלטות, ריבת ז'אבן לבנה, ומבחר ממתקים צבעוניים עם פירות יבשים ומרציפן.

נקודה חשובה בספר זה היא ההתארגנות הקלה: ב" ארוחות פסח" מקבלים המאכלים המסורתיים נגיעות עדכניות כדי להקל על ההתארגנות והבישול. המתכונים מאפשרים שימוש במצרכים מוקפאים ובמכשירי מטבח יעילים כמו מעבד מזון, מיקסר מוט, מיקרוגל ומקפיא. בספר יש שפע טיפים והוראות להכנה מראש ולהגשה קלה.

יש כאן גם דגש על אכילה בריאה, תוך שימוש רב בירקות ובפירות, בעיקר במתכוני ארוחות החג ובמתכוני חול המועד. בין אם מכינים מנות ראשונות, מנות עיקריות, פשטידות, תבשילים או סלטים – כולם מכילים ירקות, פירות ועשבי תיבול ריחניים.

רות סירקיס, ילידת תל אביב, בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים, עוסקת שנים רבות בכתיבה גסטרונומית. פרסמה בעיתונות הישראלית והאמריקנית ובאינטרנט מאות מאמרים העוסקים באוכל ובמסעות קולינריים. לצורך עבודתה היא מרבה לנסוע ברחבי העולם, לבקר במסעדות, בשווקים, בבתי ספר לבישול, ביקבים ובמגבנות, ולהיחשף לכל מה שקשור באוכל טוב. בשנת 2014 קיבלה רות את 'אות מסדר אבירי הגריל בישראל' עבור תרומתה רבת השנים לתרבות הקולינריה של מדינת ישראל. ביום העצמאות 2015 הוכתרה רות כ- 'יקירת העיר תל אביב'.

ארוחות פסח הוא ספרה ה- 17 של רות. בין ספריה הקודמים: מהמטבח באהבה, ילדים מבשלים, מהמטבח בהנאה, המטבח הסיני, מהמטבח בקלי קלות, מהמטבח בבריאות, פשטידות עולמיות, סלטים עולמיים, מאסיה באהבה, וארוחות חגיגיות – כולם רבי-מכר וכולם חלק מהתרבות הישראלית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר