ארוחת גינה בכתית – ההמלצה

לגבי כתית ולגבי מאיר אדוני, אפשר להתווכח על האוכל אם טעים ואם לאו. מורכב מאוד או מורכב מדי. על דבר אחד חושבני שלא ניתן להתווכח – הגודש.
הגודש של המרכיבים, היצירתיות והכשרון.מאיר אדוני
למען הסר ספק, אני מאוהדי מאיר, אך בפירוש לא יחצ"ן שלו. כשצריך, איני חוסך את שבט ביקורתי ממנו, אבל מעריץ את חוסר הסטטיות שלו, התעוזה והיכולת שלו להפתיע.

עם הגיע ימות הקיץ נפתחה בכתית חזית חדשה. הגינה. בגינה מגישים מנות שמחירן 49 ₪, ויינות בכוסות שמחירם בין 20 ל- 30 ₪ לכוס, או עד 130 ₪ לבקבוק.

דגמתי לאחרונה חמש מנות ועוד מנת קינוח. לא לבד.
אתחיל ואומר ששלוש מנות מספיקות כדי להשביע שני אנשים. המנות אינן מורכבות בנוסח כתית הקלאסי, והן מעט פשוטות יותר. הדגש הוא על 'מעט'.

בין המנות שהרשימו היו בעיקר הברוסקטות, וכן נקניקיית הטלה והעגל עם הצ'יפוטלי שהייתה מעודנת ונימוחה, בשונה מזו הכפרית הגסה שמוגשת בשרקוטרי, למשל.

מי שנרתע ממנות עזות טעם עם מליחות וחריפות מוקצנות מעט, שייזהר מהסביצ'ה בורי. מנת האספרגוסים עם חלמון הביצה היא כבר קלאסיקה מקומית, ויש גם ספיישלים.

טעמנו בשארית כוחותינו גם קובה סלק ממולאים בבשר שרימפס ובורי. שיחוק מהמיטב היצירתי של מאיר, ואת את זה אומר מישהו שממש לא אוהב קובה… היה גם קינוח נפלא שנקרא פינק למון.

המנות האלה הן בהגדרה לא אוכל של כתית, אבל מצד שני הן כן, אם אתם מבינים אותי.

במחיר הנקוב, אני לא מבין איך זה שאין שם תור מרחוב יהודה הלוי, כל לילה. בשקט בשקט נרקמה לה שם מזימה קולינרית חשאית ומפתיעה, ואני לקחתי על עצמי לשבור את מעטה החשאיות הזה, מכיוון שאינו מוצדק.

לא ברור לי איך זה שכל העיר אינה מדברת על הגינה של כתית. חדוות הגילוי מכה בי ומניעה אותי לספר, כי מי שמכיר אותי היטב יודע שהאוכל של מאיר אינו זר לי, ואינו יכול להפתיע אותי. בעיקר כי אני תמיד מגיע עם רמת ציפיות גבוהה לכתית. הפעם הופתעתי.

האוויר התל אביבי הלילי היה נסבל גם למזיע שכמוני, השירות הוא שירות כתיתי טיפוסי, אם כי מותאם קצת למרפסת, בשונה מפנים המסעדה המאוד פורמלי.
המנות מגיעות בקצב אחר, וזו הזדמנות נהדרת ליהנות מהגינה, משיחה קולחת, ומהיין הכיפי שנבחר במיוחד לתפריט הגינה.

הכי כדאי להגיע ברביעייה, אבל גם בזוג אפשר למצות בפינה הקסומה הזו ערב של ניתוק והנאה צרופה. לכו, תהנו, וספרו לחבר'ה.
אני חושב שמגיע לאנשי כתית פירגון על היציאה הזו, שיצרה מסעדה בתוך מסעדה. הכל הרי יוצא מאותו המטבח.

מסעדת "כתית", היכל התלמוד 4 תל אביב, טל. 03-5107001

דני גליל הוא מנהל השיווק של יבואנית היינות מרש






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה