ארוחת שף עם פתיתים אפויים של אסם הוכנה לשגריר ישראל בפורטוגל

לרגל שנת ה- 60 למדינת ישראל, יצאה משלחת שפים, בהם השף שלום קדוש והשף גולן ישראלי, לפורטוגל להכין ארוחה חגיגית בעבור שגריר ישראל בפורטוגל ואורחיו – שגרירים ודיפלומטים רבים מארצות שונות.

השפים הכינו לסועדים במנה משודרגת ואנינה: פילה דג מוסר ים על גבי מצע ריזוטו שהוכן מפתיתים אפויים אורז בן גוריון. שם המנה ניתן לה על שום הכינוי שדבק בפתיתים האפויים ושמקורו בפנייתו ההיסטורית של בן גוריון לאסם שתפתח תחליף לאורז שהיה במחסור בשנות ה- 50. בחו"ל בכלל ובמחוזות קולינאריים בפרט, ידועים הפתיתים האפויים של אסם בכינוי קוסקוס ישראלי והם משתלבים גם בתפריטים יוקרתיים.

בין המנות הנוספות שהוגשו לאורחים היו גם ממרח חצילים קלויים, אבוקדו ושמן כמהין, מרק ירקות כתומים וחלב קוקוס בניחוח תפוז, מגדל כבד אווז, דפי דלעת ותרביך פטריות, טורנדו פילה בקר בגריל, מחית תפו"א, ירקות העונה ורוטב ערמונים ובלינצ'ס במילוי ריבת פרי הדר ורוטב תפוזים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה