fbpx

ארז קומרובסקי מבשל ואופה

לפני חמש שנים הגשים ארז חלום ישן, עזב את תל אביב והשתקע בגליל כדי לחזור אל השורשים, אל הגבעולים ואל העלים, ובעיקר אל חומרי הגלם של הטבע
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

ארז קומרובסקי מבשל ואופה
מאת ארז קומורובסקי
עורכת: נעמה אברמוביץ'
צילום: ארז בן-שחר
עיצוב הספר: אפרת רייס
הוצאת כתר
מחיר מומלץ 128 ש"ח


ארז קומרובסקי, מהשפים המצליחים והאהובים בישראל, הוא האיש שלימד אותנו לארח עם לחם משובח וגבינות איכותיות, להגיש מנות קטנות צבעוניות גדושות בטעמים ובריחות ארץ-ישראליים, לאפות לחם במו ידינו (או לפחות לקנות כיכר ריחנית מלאה הפתעות). ארז הוא גם האיש שהראה לנו איך אפשר לחבר טעמים שונים ומפתיעים וליצור שלמות, להתחבר לאדמה ולקבל ממנה השראה, וגם איך לייצר קו מוצרים צמחיים ולפרסם אותו באופן נעים ולא מתלהם. עכשיו הוא חוזר עם ספר חדש וגדוש בהפתעות.

לפני חמש שנים הגשים ארז חלום ישן, עזב את תל אביב והשתקע בגליל כדי לחזור אל השורשים, אל הגבעולים ואל העלים, ובעיקר אל חומרי הגלם של הטבע.
הספר ארז קומרובסקי מבשל ואופה נכתב במצפה מתת שבגליל העליון, שם ארז מגדל ומבשל, מארח ומלמד.

בספר נמצאים כול הסודות: איך בוחרים ירקות, איך באמת קולים חציל, איך מבשלים טלה, איזה שמן זית מתאים לכל מנה, ואיך להפיק את המיטב מהתנור בבית.
המתכונים בספר נכתבו וצולמו באופן שבכל מטבח יהיה אפשר להכין את המנות כפי שארז מבשל אותן.

הספר מחולק לפרקים על פי עונות השנה: אביב, קיץ, סתיו וחורף.
בין מתכוני האביב: סלט פול ירוק ופול יבש עם זיתים וטונה.
בין מתכוני הקיץ: חצילים קלויים בסירופ רימונים.
בין מתכוני הסתיו: מרק עוף בניחוחות שומר עם הפתעה.
בין מתכוני החורף: תרד מאודה בשקדים קלויים ופקורינו.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה