ארז קומרובסקי פותח בית ספר לבישול גלילי

בין הנושאים שיילמדו בבית הספר לבישול גלילי: אפיית לחמי שאור, ירקות אורגניים, עשבי בר, שמני זית, מפגשי בשרים ודגים, מפגש שוק בשוק האותנטי שבכפר יאסיף, וקורס משותף עם שרי אנסקי – מירושלים לגליל

השף ארז קומרובסקי פותח בית ספר לבישול גלילי בביתו הממוקם בלב שמורת אלונים במצפה מתת שבגליל העליון.
מההבוסתן האורגני הבנוי טראסות מסורתיות מאבן מקומית, אשר ארז חרש, סיקל ונטע, הוא שולף ירקות ופירות טריים, וברוב כשרונו מתבל אותם, קוצץ, מאדה, מערבב, ויוצר את הטעמים המפורסמים שלו.
מהטאבון לאפיית לחמים, שנבנה מבוץ וקש בשיטה עתיקה הוא שולף לחמים ריחניים, ובתנור הבורמזי הוא צולה דגים ובשרים.

על רקע כל אלה הוא מעניק מהידע שלו לתלמידי בית הספר: כל הטיפים, כל הסודות, כל רזי הבישול של קומרובסקי ייגלו לעיני שומעיו – איך טלה צריך להתבשל, איך בוחרים את הירקות הטובים ביותר, באיזה סוג שמן זית מתבלים, איך בוחרים דגים טריים ועוד הרבה סודות מקצועיים, שהמשותף לכולם הוא בישול אקולוגי, המשתמש רק בירקות ובפירות אורגניים, עם שימוש בעשבי בר, תוך דגש על בריאות ועל טריות.

המפגשים אינם במתכונת הקלאסית של סדנאות בישול. ארז מאלתר על סמך הירקות שבבוסתן, מכין עם האורחים טאג'ינים מבשר גדי מקומי ומתרנגולות עסיסיות. במתכונים ישולבו שמן זית מהמטעים שמסביב ויין מהגפנים, תפוחים ממטעי הסביבה. האוכל בהשראת הבישול הדרוזי והנוצרי, וכן ישולבו בקורסים תבשילים לבנוניים.

בין הנושאים שיילמדו בבית הספר לבישול גלילי: אפיית לחמי שאור, ירקות אורגניים, עשבי בר, שמני זית, מפגשי בשרים ודגים, מפגש שוק בשוק האותנטי שבכפר יאסיף, וקורס משותף עם שרי אנסקי – מירושלים לגליל.
את המפגשים ילוו יינות מיקבי רמת הגולן, טעימות רוחביות של זנים שונים ישר מהחבית, יינות לא מסוננים, יינות שעדיין לא הגיעו לשוק.

בין הקורסים:
מפגש אפיית לחמי שאור

את הלחמים אופים בטאבון לאפיית לחמים שנבנה מבוץ וקש בשיטה עתיקה, גריל, תנור בורמזי וכל מה שצריך בשביל לבשל טעים. הקורס ילמד את תורת אפיית לחמים מהכנת קמח שאור מתפוחים, דרך שיטות אפייה וטיפים לתפיחה, שיטות להכנת לחמים מלאים עם דגנים, אגוזים, ירקות מהבוסתן ועוד.

מפגש ירקות אורגניים
מפגש עם ירקות ופירות אורגניים מהבוסתן הפרטי של ארז, נלמד היכן גדלים ענבי היין הטובים בישראל, התפוחים הכי הכי, הדובדבנים האורגניים, ועוד אינספור גידולים חקלאיים.
הכרה עם איכויות חומרי הגלם שזמינים לנו בארצנו וכל כך נדירים להשגה בעיר. נצא לבוסתן, נקטוף לנו ירקות בטראסות נלמד לאלתר על ירקות, נעשה סלטים מפתיעים, ונקבל המון ידע על Raw Food (בישול נא) ולמה כדאי לבשל בריא.

מפגש עשבי בר
בקורס דגש על אופן שימוש בעשבי בר והרכבת ערובות תבלינים ייחודית לכל תבשיל . בקורס נלך לקטוף עשבי בר ופטריות בעונתן, נלמד מה באמת עושים עם החוביזה, העולש ושומר הבר שגדלים בגינות שלנו בלי שנדע מה

מפגש שמני זית
הקורס יעניק ידע על סוגי שמני הזית השונים והבדלים בבישול והקורס יתמקד בבישול אוכל בהשראת הבישול הדרוזי והנוצרי. מכיוון שמתת ממוקמת פחות מקילומטר מגבול לבנון, נלמד להכין תבשילים לבנוניים מפוארים ופשוטים. נטעם שמני זית שונים מהאזור, נלך לבית הבד בחורפיש, נבשל שמן זית חדש, נלמד איך כובשים זיתים ואיך מבשלים איתם דברים טעימים.

מפגש שוק – בימי חמישי בלבד
השוק מלמד אותנו על איך פירות וירקות צריכים להראות, ניפגש בשוק האותנטי של כפר יאסיף שבגליל המערבי, נקנה לנו ירקות אמיתיים ונלמד איך בוחרים בדוכנים ואחר כך ניסע למתת ונבשל לנו מהם ארוחה רצינית.

מפגש בשרים
קורס המקנה ידע לכל הקרינבוריים הרציניים. נלמד איך מכינים טלה ואיזה חלק בוחרים לאיזה תבשיל, נלמד סודות בישול וטיפול בבשר, נכין כתף טלה, קבב, טאג'ין טלאים.

מפגש דגים
ניפגש בעכו, נקנה דגים בשוק, נלמד איך בוחרים את הטריים ביותר שיצאו מהים באותו יום, ונעשה מהם מנות בבית שבמתת שיעשו לכם חיוכים.


ביה"ס לבישול גלילי של ארז קומרובסקי
מצפה מתת, הגליל העליון
טל. לפרטים והרשמה: 03-9772929

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר