ארטישוק בוינגרט פרי-התאווה (פסיפלורה):

 

2 ארטישוקים גדולים ובשרניים
2 ליטרים מים
1 כף מלח
1 כפית מיץ לימון

לרוטב
שני פירות פסיפלורה
בצלצל אדום קטן (בגודל כדור פינג-פונג) קצוץ דק-דק
1 כף חרדל דיז'ון
5 כפות מים
חצי כוס שמן אגוזים
מלח ופלפל לבן גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה
לשטוף היטב 2 ראשי ארטישוק

לקטום את הגבעול מבסיס הארטישוק, יחד עם כמה מהעלים החיצוניים הקשים יותר

להביא לרתיחה את המים המלח והלימון בסיר עמוק.

להכניס בזהירות את הארטישוקים למים, ולבשל על אש קטנה כ-25 דקות (עד שהעלים נפרדים בקלות ובסיסם רך מאד)

להניח את הארטישוקים לצינון בתוך מי הבישול שלהם

הרוטב
לחצות את הפסיפלורות ולרוקן עם כפית

לקצוץ את הבצל אדום דק-דק

לטרוף יחד עם שאר המרכיבים החמרים

לטעום ולשפר טעמים (סוכר, מלח?)

להניח את הארטישוקים על צלחות אישיות ולהגיש בחום החדר עם קערית רוטב משותפת לשניכם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה