fbpx

ארטישוק בוינגרט פרי-התאווה (פסיפלורה):

2 ארטישוקים גדולים ובשרניים2 ליטרים מים1 כף מלח1 כפית מיץ לימוןלרוטבשני פירות פסיפלורהבצלצל אדום קטן (בגודל כדור פינג-פונג) קצוץ דק-דק1 כף חרדל דיז'ון5 כפות מיםחצי כוס שמן אגוזיםמלח ופלפל לבן גרוס לפי הטעםאופן ההכנהלשטוף היטב 2 ראשי ארטישוקלקטום את הגבעול מבסיס הארטישוק, יחד עם כמה מהעלים החיצוניים הקשים יותרלהביא לרתיחה את המים המלח והלימון בסיר עמוק.להכניס בזהירות את הארטישוקים למים, ולבשל על אש קטנה כ-25 דקות (עד שהעלים נפרדים בקלות ובסיסם רך מאד)להניח את הארטישוקים לצינון בתוך מי הבישול שלהםהרוטבלחצות את הפסיפלורות ולרוקן עם כפיתלקצוץ את הבצל אדום דק-דקלטרוף יחד עם שאר המרכיבים החמריםלטעום ולשפר טעמים (סוכר, מלח?)להניח את הארטישוקים על צלחות אישיות ולהגיש בחום החדר עם קערית רוטב משותפת לשניכם.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

2 ארטישוקים גדולים ובשרניים
2 ליטרים מים
1 כף מלח
1 כפית מיץ לימון

לרוטב
שני פירות פסיפלורה
בצלצל אדום קטן (בגודל כדור פינג-פונג) קצוץ דק-דק
1 כף חרדל דיז'ון
5 כפות מים
חצי כוס שמן אגוזים
מלח ופלפל לבן גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה
לשטוף היטב 2 ראשי ארטישוק

לקטום את הגבעול מבסיס הארטישוק, יחד עם כמה מהעלים החיצוניים הקשים יותר

להביא לרתיחה את המים המלח והלימון בסיר עמוק.

להכניס בזהירות את הארטישוקים למים, ולבשל על אש קטנה כ-25 דקות (עד שהעלים נפרדים בקלות ובסיסם רך מאד)

להניח את הארטישוקים לצינון בתוך מי הבישול שלהם

הרוטב
לחצות את הפסיפלורות ולרוקן עם כפית

לקצוץ את הבצל אדום דק-דק

לטרוף יחד עם שאר המרכיבים החמרים

לטעום ולשפר טעמים (סוכר, מלח?)

להניח את הארטישוקים על צלחות אישיות ולהגיש בחום החדר עם קערית רוטב משותפת לשניכם.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר