fbpx

ארטישוק ירושלמי עם אגוזי ברזיל ותמרים לחים

מצרכים (6-8 סועדים)1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף (שורשים צעירים)1 כרישה גדולה פרוסה4 שיני שוםחצי שורש סלרי1.5 ל' מים1/2 כפית מלח ים1/2 כפית פלפל גרוס1/2 כפית אגוז מוסקט מגוררמיכל שמנת מתוקה100 ג' אגוזי ברזיל100 ג' תמרים לחיםאופן ההכנהלהביא לרתיחה את הארטישוק, הכרישה, שורש הסלרי והשום.לבשל על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים. להוריד מהאש, לטחון במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. להחזיר לאש ולתבל במלח, פלפל לבן, שמנת מתוקה ואגוז מוסקט.לצקת מרק לצלחת ולקשט עם אגוזי ברזיל ותמרים שקולים במחבת עם מעט חמאה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים (6-8 סועדים)
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף (שורשים צעירים)
1 כרישה גדולה פרוסה
4 שיני שום
חצי שורש סלרי
1.5 ל' מים
1/2 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
מיכל שמנת מתוקה
100 ג' אגוזי ברזיל
100 ג' תמרים לחים

אופן ההכנה
להביא לרתיחה את הארטישוק, הכרישה, שורש הסלרי והשום.

לבשל על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.

להוריד מהאש, לטחון במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.

להחזיר לאש ולתבל במלח, פלפל לבן, שמנת מתוקה ואגוז מוסקט.

לצקת מרק לצלחת ולקשט עם אגוזי ברזיל ותמרים שקולים במחבת עם מעט חמאה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר