ארטישוק ירושלמי עם אגוזי ברזיל ותמרים לחים

 

מצרכים (6-8 סועדים)
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף (שורשים צעירים)
1 כרישה גדולה פרוסה
4 שיני שום
חצי שורש סלרי
1.5 ל' מים
1/2 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
מיכל שמנת מתוקה
100 ג' אגוזי ברזיל
100 ג' תמרים לחים

אופן ההכנה
להביא לרתיחה את הארטישוק, הכרישה, שורש הסלרי והשום.

לבשל על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.

להוריד מהאש, לטחון במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.

להחזיר לאש ולתבל במלח, פלפל לבן, שמנת מתוקה ואגוז מוסקט.

לצקת מרק לצלחת ולקשט עם אגוזי ברזיל ותמרים שקולים במחבת עם מעט חמאה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה