fbpx

ארמנדו – rápido

לארמנדו יש בסיס טוב מאוד, שילוב של מקום עם מיומנות גבוהה בהכנה של דגים. רק טפלו בראשונות וזרזו את הצוות, והמקום יוכל להצליח בגדול
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

זה היה הביקור השני שלנו במסעדת ארמנדו בטיילת של תל אביב, בשעת צהרים חמה. סיפרו לנו על מנות חדשות בתפריט אז הסתקרנו, ובאנו. יחד איתנו הגיעו עוד כמות יפה של אנשים, שמילאה את אולם המסעדה, עובדה קריטית כפי שהתברר בהמשך.

שותפיי לארוחה הפעם הסבירו לי כי המיקום של המסעדה מקשה עליה. אני ממשיך לחשוב כמו בפעם הקודמת, שיש לה לוקיישן מצוין. אולי זה רק אני, שאין לי דעה קדומה על הטיילת בתל אביב, או לחילופין דעה קדומה חיובית על הים. כך או כך, מסעדת דגים עם נוף לים היא התחלה טובה. לדעתי.

במבט מעמיק נראה שהתפריט לא השתנה מהותית, והקונספט נותר כשהיה. מבחר סלטים לפתיחה, עליהם לא משלמים במידה ומזמינים דג (או בשר) כמנה עיקרית. אם לא: 35 ₪ לסועד, 2 ₪ ללחמניות. בנוסף מציג התפריט עוד כמה מנות ראשונות, מנת ילדים כמובן, וזהו, פחות או יותר.

התחלנו עם הסלטים, שהציגו רמה טובה, אם כי לא מושלמת. סלט עגבניות שרי עם בצל ירוק וחומץ, האיקרה, החציל הקלוי, הטבולה, סלט הכרוב והגזר היו מהטובים. לעומתם, החציל במיונז היה מעט תעשייתי, הסלק היה רגיל, והסלסה החריפה התגלתה כלא חריפה כלל. הלחמניות היו טריות אך סתמיות.

החומוס (14 ₪) היה מהטובים, והחציל בטחינה החם (29 ₪) היה בשרני ועשוי טוב עם טחינה מצוינת. לעומתם, הקרפצ'יו בקר (49 ₪) היה עשוי מבשר תפל עם יותר מדי שמן ולימון.

מכאן ממשיכים למנות העיקריות, אלא שאנחנו מצאנו את עצמנו מחכים יותר מדי זמן למלצריות שנראו נעות ברחבי המסעדה ללא ארגון, עובדה שדרשה מאיתנו יותר מדי סבלנות. נקווה כי זה היה מצב זמני ולא מאפיין קבוע של המסעדה.

למנות העיקריות הזמנו פילה דניס, דג פשוט אך טעים שתובל כהלכה ונצלה על הגריל כך ששמר על עסיסיותו (94 ₪). עם הדג הגיעו תפוחי אדמה אפויים עם יותר מדי שמן זית, וגם מנה של צ'יפס (25 ₪), שאמנם היה קפוא בעברו, אך נעשה טוב בארמנדו.

בנוסף, קיבלנו את הצעתו של בעל המסעדה וקיבלנו דג לוקוס שלם, חתוך ומטוגן בשמן עמוק. אנחנו חשבנו על אפייה או צלייה, אך הקשבנו להמלצה, וטוב שכך. הדג, 1.5 ק"ג משקלו, הגיע חתוך לחתיכות עבות, ולמרות הטיגון הוא לא היה שמן. החתיכות צופו בבלילת קמח, וזו הפכה בטיגון לקריספית, תוך שהיא עוטפת את הדג הטעים כל כך. מעל כל זה הגיע והרבה מאוד רצועות בצל שנטבלו בבלילה וטוגנו. לא זולה המנה: 435 ₪ על בסיס 29 ₪ ל-100 גרם, אך שווה כל ביס.
פזלנו אל השכנים, שהזמינו קוקטייל פירות ים, אך היו מאושרים כשקיבלו סוף סוף צלחת קלמרי גדולה, מטוגנים באותה בלילת ארמנדו, אך למה לא איזה רוטב לטבול בו את הקלמרי? שאלה שנותרה ללא פתרון.

רגע לפני הקינוחים החלטנו לסיים, ולהישאר עם הטעם הטוב של הדגים. לארמנדו יש בסיס טוב מאוד, שילוב של מקום עם מיומנות גבוהה בהכנה של דגים. רק טפלו בראשונות וזרזו את הצוות, או כמו שאומרים בספרדית: rápido, והמקום יוכל להצליח בגדול.

ארמנדו
הרברט סמואל 88, טיילת תל אביב
טל. 03-5101601
א'-שבת, 12:00 עד אחרון הלקוחות. שעתיים חניה חינם בחניון גן לונדון הצמוד.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה