ארנצ'יני – כדורי ריזוטו פריכים במילוי גבינה

מוזגים בצלחת עמוקה את הרוטב המוכן. מניחים 3 -2 כדורים ומעליהם מניחים גילופי גבינת פרמז'ן ובצל ירוק קצוץ. צילום דן פרץ
רון סימן טוב – השף הראשי של רשת קפה גרג מציע מתכון להכנת כדורי ריזוטו במילוי גבינה – קלילים, טעימים ויפים להגשה. היישר מהמטבח האיטלקי

רכיבים ל-10 כדורי ארנצ'יני

3 כוסות אורז עגול מבושל (רצוי שבושל יום קודם)

1 חבילה שמנת מתוקה

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית מלח

1 כוס מוצרלה מגוררת

1 ביצה

1 כוס פירורי לחם

רכיבים לרוטב

3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס רוטב עגבניות

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

1 כוס שמן

1 כוס בצל ירוק קצוץ

1 גוש גבינת פרמז'ן לא מגורדת

צילום דן פרץ

אופן הכנת כדורי הארנצ'יני

בקערת ערבוב שמים את כל הרכיבים הבאים:

3 כוסות אורז עגול מבושל

1 חבילה שמנת מתוקה

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית מלח

1 כוס מוצרלה מגוררת

מערבבים הכול עד קבלת עיסה.

יוצרים 10 כדורים בגודל בינוני.

ציפוי הכדורים

מגלגלים כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.

מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד הזהבה.

אופן הכנת הרוטב

מחממים בסיר בינוני:

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס רוטב עגבניות

מתבלים ½ כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.

ממתינים עד שהרוטב מצטמצם.

הגשה

מוזגים בצלחת עמוקה את הרוטב המוכן.

מניחים 3-2 כדורים.

מעליהם מניחים גילופי גבינת פרמז'ן ובצל ירוק קצוץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר