ארץ זבת חלב – טוב על הלב בלי חור בכיס

הדברים הנעשים באהבה, הפשטות שמביאה שלווה, והטבע המוצג לראווה – כל אלה הם התגלמות ארוחת הבוקר שחווינו זוגתי ואני במסעדת “ארץ זבת חלב” של מחלבת מרקוביץ במושב נחלים.

טוב תעשו אם תגיעו אל המסעדה ללא ילדים וללא תינוקות. זה המסר במקום, בכדי לשמר אוירה ייחודית שקטה ונטולת המולה ותדמית של חדר אוכל בקיבוץ – אפשר להתווכח על הרעיון, אך זו זכותם. ארץ זבת חלב היא מסעדה ראויה וטובה, בה האיכות, הצבעוניות, האווירה והרעננות של מוצרי המזון; השפע והטריות של חומרי גלם איכותיים ומוקפדים, אינם בגדר מליצה אלא אמירה גורפת רבתי.

וזה, רבותי, מורגש. עוד בטרם תשימו לב, ועוד בטרם תנגבו את שפם היוגורט הנותר על שפתכם העליונה, וכבר תחפשו להישען ולהתרווח לאחור, לפתוח כפתור בחגורה, ולטפוח קלות על הכרס.

זהו מקום מצוין לפתוח בו את הבוקר; לבטח את יום השישי בבוקר, כשאתם יושבים כמעט בחיק הטבע, במקום שובה לב וכייפי, מוקף נחל קטן (אמנם מלאכותי), שבתוכו צוללים להנאתם דגי זהב בוהקים מתחת למפל מים, מוקפים עצי זית, וכבשים (אמיתיות) רועות חופשי סביבכם.

האוכל בהחלט מומלץ, טעים, והכי חשוב אולי: גם לא יקר.
ארץ זבת חלב הנה מסעדה חלבית, על טהרת גבינות הכבשים במבחר טעמים וניחוחות, גם כאלו חריפות ובשלות, שכולן פרי יצירתו של הגבן אהרון מרקוביץ, המסתובב בין שולחנות הסועדים כחתן בשמחתו, עם מגש עמוס שני גושי גבינה ענקיים. מרקוביץ פונה ומסביר לסועדים המשתאים כיצד יצר גבינה זו וגבינה כזו, וכולו מלא התלהבות וחדוות יצירה כילד שזה עתה בנה מגדל קוביות יציב.

כנגד הזמנת מקום מראש, ובמחיר קבוע של 69 שקלים לאדם, תקבלו גרסת “בופה חלבי” של “אכול כפי יכולתך”: החל ממאפי טאבון הנאפים מול עיניכם, לחם דגנים מלא, מאפים ריקים מוכנים למילוי עצמי שלכם, ומאפים מלאים בגבינה – הכל חם וריחני; דרך יוגורט ים תיכוני עם מלפפונים ושמיר, כדורי גבינות “שניר” עם זיתים וותבלינים, לבנה חמצמצה עם שמן זית, ברינזה בשמן זית, עגבניות עם גבינת פטה, עגבניות מיובשות עם גבינה צפתית וקצח, סלטים של גזר חריף, פלפל קלוי בתחמיץ (פשוט נהדר), וחציל קלוי ישראלי.

גבינות: “נחל פיקנטי”, “נחל קצח”, “אדווה פלג יין”, “טל”, ו”טל עם יין”. לאלו מכם האוהבים את הגבינות בשלות וריחניות וחריפות, ואל תעיזו להזכיר כאן את המילה “גבינות מסריחות”, שכן זה עלבון למקצוע ולמקום, תוכלו לבקש ויביאו לכם במיוחד את הגבינות המיוחדות והסופר בשלות – ה”מטר” וה”אשד”.

תוכלו להרוות צימאון בשתייה קלה של מיצים טבעיים של לימונדה או תפוזים, וגם עמדות קפה איכותי ממכונה. תוכלו לבקש אותו “קצר” או “הפוך”, או לחילופין לעשות זאת בהכנה עצמית, משקיקי תה או קפה מול מיחם מים.
לקינוח, אם תוכלו להגיע לפוזיציה הזו עוד כאשר כוחכם עמכם ואתם יציבים ונינוחים, תוכלו לבחור בין יוגורט טבעי לבין יוגורט אותו תמתיקו ותצבעו בריבת אפרסק או תות שדה, וגם קרואסון טרי על יד.

אומר אהרון מרקוביץ: “המוטו שלי הוא לשמור על איכות ועל רמה. המחירים של הגבינות שלי הם מהזולים בארץ מול יצרני הגבינות הבולטים,.
ואכן, תוכלו למצוא טווח מחירים מגבינות של עד 3 חודשי התיישנות ב-10.90 ₪ ל-100 גרם, עד לגבינות בשלות עם חודשים עד שנים של התיישנות, שמחירן מפתיע בהיותן כה זולות מול האחרים: 12.90 ₪ ל- 100 גרם.

אל המסעדה תגיעו דרך כביש לוד-פתח תקווה (כביש 40) בין צומת טייסים לבין צומת סירקין בכניסה הדרומית. תיכנסו אל מושב נחלים, סעו לפנים כמה מאות מטרים, ומימין לכם לא תוכלו לפספס את המסעדה ומגרש החנייה המרווח בחזיתה.

שעות הפתיחה: ימים א – ה’ 08:00-19:00, ימי ו’ 08:00-13:00
בשבתות סגור (מושב דתי שומר שבת)
טל. 03-9332797, ותגידו שקראתם על המסעדה ב”אכול ושאטו”.
לא תתאכזבו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה