באירוע "ראשון המסיק" הושקו ביכורי שמן הזית 2006

"קונצנזוס קולינרי" – זו היתה כותרת אירוע השקת "ראשון המסיק 2006" שערכה מועצת הזיתים בישראל, בתיאטרון העברי-ערבי ביפו, בהשתתפות שפים ובעלי מסעדות, מגדלי זיתים ויצרני שמן זית.

ה"קונצנזוס הקולינרי" בא לידי ביטוי בחבירתם של שפים מהמגזר היהודי והערבי ליצירת מתכונים ישראליים עדכניים המבליטים את היתרון הרב שבבישול, אפיה, טיגון ותיבול עם שמן זית; דוחול ספאדי מ"דיאנה" שבנצרת, רן שמואלי מ"שמואלי קייטרינג", חוסם עבאס מ"אל-באבור" שבאום אל פחם, ניר צוק מ"קורדליה" שביפו ומנה שטרום מ"טוטו" החדשה בת"א, נתנו ביטוי ל"יחד" הקולינרי.

אילן אשל, יו"ר מועצת הזיתים בישראל ואמין חסן, מנכ"ל המועצה, הדגישו את העובדה שיצרני שמן הזית, יחד עם השפים והמסעדנים, הופכים את הקריאה לחיים ביחד של כל המגזרים בישראל, לשפת המעשה.

גדי הורוביץ, סמנכ"ל מועצת הזיתים, ציין כי למרות יבול הזיתים הדל בשנה זו, חלה עלייה משמעותית בשימוש בשמן הזית האיכותי במרבית המטבחים והמסעדות בישראל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה