בבקה שוקולד וקינמון

מברישים את העוגות בביצה עם כף שמנת או חלב או מים ומפזרים את השטרויזל. אופים כ-40 דקות עד הזהבה
חברת שמרית יצרנית מוצרי אפייה מציעה לקראת עונת החורף מתכון לעוגת שמרים עשירה שמתאימה לאירוח, כקינוח וכמנה מתוקה לצד שתייה חמה

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק

לבצק

25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים כמו של "שמרית"

3/4 כוס + כף מים פושרים

1/3 כוס + כף סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

3 כוסות קמח

½ כפית מלח

125 גרם נטורינה קוקוס שמרית בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

למלית

5 חבילות שוקולד מריר קצוץ גס

1/2 כוס סוכר

1 כף קינמון

90 גרם נטורינה קוקוס בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

לשטרויזל

1 וחצי כוסות פחות כף אבקת סוכר

2/3 כוס קמח

90 גרם נטורינה קוקוס קרה חתוכה לקוביות קטנות

להברשה

1 ביצה

1 כף שמנת מתוקה או חלב או מים

אופן ההכנה

הכנת הבצק

מערבבים שמרים, מים וכף סוכר בקערה ומשהים 5 דקות.

מערבלים את תערובת השמרים עם יתרת הסוכר, ביצה וחלמון במיקסר עם וו לישה כ-3 דקות.

מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש עד שהקמח נבלע בתערובת.

מוסיפים נטורינה בהדרגה ותוך כדי לישה ב-4-3 מחזורים. לאחר ההוספה האחרונה לשים כ-10 דקות נוספות עד קבלת בצק רך ודביק.

מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

(הבצק שמתקבל מאוד נוזלי יחסית לבצק שמרים. לאחר מנוחה במקרר הוא מתייצב וקל לעבודה).

הכנת המלית

ממיסים שוקולד מריר, סוכר וקינמון על אמבט מים חמים (בן מרי) ומערבבים היטב למשחה חלקה.

מסירים מהכיריים, מוסיפים נטורינה ומערבבים היטב.

הכנת השטרויזל

מניחים את החומרים בקערה ומערבבים בידיים עד קבלת פירורים.

שומרים בכלי אטום במקפיא עד השימוש.

מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבניות.

מרכיבים ואופים את העוגה

מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים חצי מהבצק למלבן בגודל 25×40 ס”מ.

מורחים שכבה נדיבה ואחידה של מלית ומגלגלים לגליל ארוך. מקפלים את הגליל לשני חלקים שווים, כך שתיווצר צורה של פרסה, ומלפפים לצמה.

מניחים בתבנית.

חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

טורפים ביצה עם כף שמנת או חלב או מים.

מברישים את העוגות ומפזרים את השטרויזל (אין צורך בהתפחה נוספת).

אופים כ-40 דקות עד הזהבה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר