בבקה שמרים גבינה

בצק הבבקה הוא בצק שמרים קראנצ', כלומר בצק כרוך עם קיפולי חמאה, להלן מתכון פשוט יותר לעשייה ביתית של בצק שמרים בריוש מתוק.כמות ל- 2 תבניות בבקה – קוטר 20, עם חור במרכז, גובה 5 ס"מ.חומרים לבצק:שמרים טריים – 1 קובייה חלב –  100 מ"ל סוכר – 3/4 כוס ביצים מס' 1 – 4 יח' קמח לחם –  1 קילו חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות – 400 גרם מלח – 1 כפית אופן ההכנה:ממיסים את השמרים בחלב במיקרו לכמה שניות עד איחוד.מערבבים במיקסר את החלב, שמרים, קמח, ביצים וסוכר כ- 5 דקות על מהירות נמוכה.מוסיפים את החמאה לאט לאט אל המיקסר עד שכולה נבלעת בבצק.מוסיפים ומעבירים למהירות בינונית ללישה של 3 דקות עד יצירת בצק רך וגמיש.מעבירים את הבצק לקערה ומניילנים.אפשר להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.בינתיים יש להכין את המלית:גבינת כנען יבשה – 400 גרם גבינה לבנה 9% – 500 גרם סוכר – 3/4 כוס חלמונים – 3 יח' אינסטנט פודינג וניל – 1/3 חבילה קורנפלור – 2 כפות אופן ההכנה:טורפים את כל הרכיבים היטב עד מרקם חלק, ומקררים מעט.מרדדים במשטח מקומח את הבצק למלבן.למרוח את מלית הגבינה על 3/4 בצק. מגלגלים את הבצק ל"נחש" הדוק, וחותכים לשושנים בעובי 5 ס"מ.מסדרים בתבנית משומנת בחמאה את השושנים פתוחות לכיוון החוץ צמוד, ומתפיחים כ- 45 דקות עד הכפלת הנפח.מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב ואופים בתנור חם ב- 175 מעלות כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה. מורחים מי סוכר (יחס שווה של סוכר ומים) על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.

בצק הבבקה הוא בצק שמרים קראנצ', כלומר בצק כרוך עם קיפולי חמאה, להלן מתכון פשוט יותר לעשייה ביתית של בצק שמרים בריוש מתוק.
כמות ל- 2 תבניות בבקה – קוטר 20, עם חור במרכז, גובה 5 ס"מ.

חומרים לבצק:
שמרים טריים – 1 קובייה
חלב –  100 מ"ל
סוכר – 3/4 כוס
ביצים מס' 1 – 4 יח'
קמח לחם –  1 קילו
חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות – 400 גרם
מלח – 1 כפית

אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים בחלב במיקרו לכמה שניות עד איחוד.
מערבבים במיקסר את החלב, שמרים, קמח, ביצים וסוכר כ- 5 דקות על מהירות נמוכה.
מוסיפים את החמאה לאט לאט אל המיקסר עד שכולה נבלעת בבצק.
מוסיפים ומעבירים למהירות בינונית ללישה של 3 דקות עד יצירת בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה ומניילנים.
אפשר להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.

בינתיים יש להכין את המלית:
גבינת כנען יבשה – 400 גרם
גבינה לבנה 9% – 500 גרם
סוכר – 3/4 כוס
חלמונים – 3 יח'
אינסטנט פודינג וניל – 1/3 חבילה
קורנפלור – 2 כפות

אופן ההכנה:
טורפים את כל הרכיבים היטב עד מרקם חלק, ומקררים מעט.
מרדדים במשטח מקומח את הבצק למלבן.
למרוח את מלית הגבינה על 3/4 בצק.
מגלגלים את הבצק ל"נחש" הדוק, וחותכים לשושנים בעובי 5 ס"מ.
מסדרים בתבנית משומנת בחמאה את השושנים פתוחות לכיוון החוץ צמוד, ומתפיחים כ- 45 דקות עד הכפלת הנפח.
מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב ואופים בתנור חם ב- 175 מעלות כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה.
מורחים מי סוכר (יחס שווה של סוכר ומים) על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר