בצק הבבקה הוא בצק שמרים קראנצ', כלומר בצק כרוך עם קיפולי חמאה, להלן מתכון פשוט יותר לעשייה ביתית של בצק שמרים בריוש מתוק.
כמות ל- 2 תבניות בבקה – קוטר 20, עם חור במרכז, גובה 5 ס"מ.
חומרים לבצק:
שמרים טריים – 1 קובייה
חלב – 100 מ"ל
סוכר – 3/4 כוס
ביצים מס' 1 – 4 יח'
קמח לחם – 1 קילו
חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות – 400 גרם
מלח – 1 כפית
אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים בחלב במיקרו לכמה שניות עד איחוד.
מערבבים במיקסר את החלב, שמרים, קמח, ביצים וסוכר כ- 5 דקות על מהירות נמוכה.
מוסיפים את החמאה לאט לאט אל המיקסר עד שכולה נבלעת בבצק.
מוסיפים ומעבירים למהירות בינונית ללישה של 3 דקות עד יצירת בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה ומניילנים.
אפשר להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.
בינתיים יש להכין את המלית:
גבינת כנען יבשה – 400 גרם
גבינה לבנה 9% – 500 גרם
סוכר – 3/4 כוס
חלמונים – 3 יח'
אינסטנט פודינג וניל – 1/3 חבילה
קורנפלור – 2 כפות
אופן ההכנה:
טורפים את כל הרכיבים היטב עד מרקם חלק, ומקררים מעט.
מרדדים במשטח מקומח את הבצק למלבן.
למרוח את מלית הגבינה על 3/4 בצק.
מגלגלים את הבצק ל"נחש" הדוק, וחותכים לשושנים בעובי 5 ס"מ.
מסדרים בתבנית משומנת בחמאה את השושנים פתוחות לכיוון החוץ צמוד, ומתפיחים כ- 45 דקות עד הכפלת הנפח.
מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב ואופים בתנור חם ב- 175 מעלות כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה.
מורחים מי סוכר (יחס שווה של סוכר ומים) על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.