בדואית מהכפר חוסנייה מקיימת סדנאות להכנת גבינת עיזים ערבית

מי שרוצה להתנסות בפעילות ייחודית של הכנת גבינת עיזים ערבית בדרך מסורתית (וגם יוגורט ולאבנה) וללמוד סודות ממטבחה של פאוזיה אום איימן מהכפר הבדואי חוסנייה במשגב שבלב הגליל, מוזמן להתנסות בסדנא בת 3.5 שעות של פאוזיה.

בתוכנית:
חליבה בדיר המשפחה.
פגישה עם איברהים – אבי המשפחה ורועה העדר, באוהל ליד הדיר לפני צאתו למרעה.
לימוד הכנת גבינה ערבית, יוגורט ולאבנה מחלב עיזים, במטבח של פאוזיה.
בזמן שהגבינה מתגבנת – אוכלים ארוחת בוקר בה טועמים מהגבינות של פאוזיה, הידועות בטעמן המשובח.
מתכונים לשימוש בגבינה ערבית.

הסדנא של פאוזיה היא חלק מפעילותה של יונית קריסטל מהיישוב הקהילתי לוטם שבמשגב, לשימור מלאכות מסורתיות. יונית, שמלווה את הסדנאות של פאוזיה, אומרת כי הסדנא מאפשרת לאנשים ללמוד מלאכה מסורתית בדרך אותנטית, תוך כדי פגישה אישית באוירה ביתית, בין המבקרים לבדואים מהגליל.

המחיר לסדנא 120 ש"ח לאדם, כולל ארוחת בוקר ורובא – תרבית להכנת יוגורט.
ניתן לקנות מוצרי חלב מפאוזיה בסוף הסדנא.

ההרשמה ליחידים וקבוצות (5-12 איש):
בועז גרשון, רכז התיירות משגב
טל. 04-9990106 שלוחה 3
[email protected]






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה