בדיקות מעבדה מתקדמות מזהות זיופי שמן זית ברמות דיוק של עד 5%

לראשונה בישראל: בדיקות מעבדה חדישות לשמן זית מאפשרות זיהוי של זיוף ברמות של עד 5%. עד היום, בדיקות שמן זית בארץ הצליחו לגלות זיוף שנובע ממהילת שמן הזית בשמן אחר ברמות של עד 10%.
הבדיקות החדשות, העומדות בדרישות האיחוד האירופאי, מיושמות במעבדות מילודע מתשלובת מילואות. הן מאפשרות למדוד, לראשונה בישראל, שמן זית כתית מעולה ברמות שבהן נבדקים שמני הזית האיכותיים בעולם.
בספרד לדוגמא, נמכר שמן זית כתית מעולה במחיר של 30 יורו לחצי ליטר. השמן הספרדי עומד ברמות של חומציות וחמצון נמוכות ממקבילו הישראלי, ולפיכך גם מחירו הגבוה. הדרישה בשוק האירופאי לשמן זית באיכות גבוהה במיוחד, הביאה להעלאת רמת התחכום בזיוף, ובעקבותיה גם בבדיקות זיוף השמן.
השמן המיוצר בארץ עדיין לא מגיע לרמות איכות כמו השמן הספרדי, אך תופעת הזיוף כבר נפוצה אצלנו.

“במקרים רבים אנו נתקלים בשמן זית שנמהל עם שמן סויה זול יותר. זיוף מסוג זה קל יחסית לזהות. אנו מקבלים לבדיקה שמנים אשר מהולים במידה של עד 90% שמן סויה. הבדיקות החדשות מאפשרות לנו גם לזהות ערבוב שמני זית מאיכות שונה. כך, לדוגמא, ניתן לזהות מהילת שמן זית כתית מעולה, שהוא יקר יותר, עם שמן זית מזוכך הול ממנו”, אומר ד”ר משה ורמן, מנהל המעבדה הכימית במילודע.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה