בדרך לאולימפיאדת הבישול הבינלאומית IKA 2008

כולנו מחזיקים אצבעות לנבחרות ישראל היוצאות לאולימפיאדת הבישול הבינלאומית IKA 2008, בתקווה לשלל מדליות

לא מכבר כבה הלפיד באולימפיאדת בייג'ין, ומדינת ישראל כבר משחיזה את נבחרת השפים הלאומיתסכיניה וטובי טבחיה נערכים להתחרות באולימפיאדת איירפורד שבגרמניה, אולימפיאדת הבישול הבינלאומית IKA 2008.

המדינה תיוצג באולימפיאדה בידי שלוש נבחרות: נבחרת ישראל הלאומית
(בוגרים) מטעם איגוד השפים הישראלי, נבחרת ישראל הלאומית (נוער) שתיוצג על ידי שלושה בתי ספר לבישול: תדמור הרצליה,אונים עמל 1 כפר סבא, ואורט צריפין, ותצא לאולימפיאדה בחסותו של האגף להכשרה מקצועית במשרד התמ"ת, ונבחרת אזורית של חברת הקייטרינג נורקייט שתייצג את קבוצת ISS ישראל.

עוד ישתתפו באולימפיאדה שף אילן רוברג כשופט בינלאומי, ומתחרים בודדים במקצים שונים, כמו השף קונדיטורים צביה אברהם מבית הספר תדמור וארז עמוס מבית הספר הולידי אין טבריה, שמצטרפים לנבחרת הנוער גם כמלווים. שפים נוספים שמלווים את הנבחרות ינסו אף הם את מזלם בתחרויות אישיות, במטרה להביא הישגים טובים הרבה יותר מהישגי הספורטאים באולימפיאדת הספורט.

אולימפיאדת הבישול הבינלאומיתנבחרת הנוער
אולימפיאדת הבישול הבינלאומית נערכת גם היא אחת לארבע שנים, במקביל לאולימפיאדת הספורט הבינלאומית, רק שהיא עדיין לא זוכה לסקירה התקשורתית לה זוכה אולימפיאדת הספורט, אם כי אפשר לצפות שעם ההתפתחות הקולינרית הגלובלית חוצת היבשות, המצב ישתנה וההתעניינות בקיומה של האולימפיאדה הטעימה תגבר.

להבדיל מספורטאי ישראל שלא הוכיחו יכולות מדהימות במיוחד באולימפיאדות האחרונות בכלל, וזו שבבייג'ין בפרט, טבחי ישראל זכו באולימפיאדות הבישול במשך השנים במדליות רבות, בהן זהב וכסף כקבוצות וכבודדים, הביאו למדינת ישראל כבוד רב, והעלו את המטבח הישראלי על מפת הקולינריה הבינלאומית.

אופנות קולינריות חדשות
ישראל חברה גם בוועד האולימפי הקולינרי באמצעות איגוד השפים הישראלי, שמיום הקמתו רשום כחבר מן המניין באיגוד השפים הבינלאומי. הנציגות אינה באה לידי ביטוי באמצעות חבר ועד כמו אלכס גלעדי, אלא באמצעות האיגוד כולו כארגון. ומי שממלא את מקומו של אלכס גלעדי הקולינרי הוא נשיא האיגוד המכהן – כיום שף אדם עינב.

בימים אלו נמצאות שלוש הנבחרות באימונים ובהכנות אחרונות ליציאה לאולימפיאדה שתתקיים בין התאריכים 19 – 22 לאוקטובר 2008 בגרמניה.
באולימפיאדה משתתפות נבחרות שפים לאומיות, נבחרות נוער ונבחרות צבאיות מכול רחבי העולם, בתחרויות בקטגוריות שונות – החל במטבח הקר, עבור למטבח החם, המשך בקונדיטוריה ואפייה, וכלה בעבודות ראווה, גילוף ופיסול בחומרי מזון שונים כמו קרח, שוקולד, בצק, מרגרינה וכדומה.

התחרויות מציגות את האופנות הקולינריות החדשות שהתפתחו במהלך ארבע השנים האחרונות ברחבי העולם.
לצד התחרויות מתקיימים כנסים מקצועיים, ומוצגת תערוכה בינלאומית למזון משקאות וציוד, עם המילה האחרונה בתחום.

נאחל כולנו הצלחה באולימפיאדה לנבחרות ישראל, וכמובן שנדווח על הישגיהן.

הרכב הנבחרות הישראליות
הנבחרת הלאומית (בוגרים)
שף אדם עינב – נשיא איגוד השפים הישראלי, מנהל המשלחת.
שף ראובן הראל – מנהל הנבחרת.
אביגדור ברו – שף מלון הילטון תל אביב – מאמן הנבחרת.
צ'רלי פדידה – שף בכיר מלון שרתון ת"א – קפטן הנבחרת. 
יאיר פיינברג – שף ובעלים של חברת פיין קוק.
דרור שושן – שף יועץ למסעדות אסיאתיות.
איתמר כהן – שף מסעדת אוליב ליף מלון שרתון ת"א.
 גיא פרץ – השף המתלבש, שף ויועץ קולינר ילמסעדות.
אריק בן עמי – שף קונדיטור.

הנבחרת הלאומית (נוער)
שף רפי יפת – סגן מנהל ביה"ס עמל השרון כפר סבא – מנהל הנבחרת.
שף מאיר רייז – מדריך בכיר בביה"ס תדמור הרצליה – מאמן הנבחרת.
שף שבי זריה – מנהל מגמת אומנויות הבישול בתדמור – המנהל הלוגיסטי.
שף יגאל הורוביץ – אורט צריפין – מורה מלווה.
רומן גלזקוב – ביה"ס לאומנויות הבישול עמל השרון כפר סבא – קפטן הנבחרת.
עידן הסן  –  ביה"ס לאומנויות הבישול אורט צריפין.
אורן אלון  –  ביה"ס לאומנויות הבישול אורט צריפין.
בן פרוקופץ  – ביה"ס לאומנויות הבישול תדמור הרצליה.
לירן כץ – ביה"ס לאומנויות הבישול תדמור הרצליה
יזרייב נתנאל – ביה"ס לאומנויות הבישול עמל השרון כפר סבא.

נבחרת נורקייט –  ISS ישראל נבחרת נורקייט
עוז רדומסקי – סמנכ"ל לוגיסטיקה ISS ישראל – מנהל הנבחרת.
כוכבה שמיר – מנהלת חברת חלומות, עיצוב אירועים של קייטרינג נורקייט.
רועי לביא – ממונה בטיחות בחברת הקייטרינג נורקייט.
אילן רוברג – מסעדן – מאמן הנבחרת.
עופר פישמן – שף אינטל חיפה – קפטן הנבחרת.
רמי ניסים – שף פארק אזורים.
יוסי סקורי – שף מסעדת סן מרטין במכון ויצמן .
חי שוורץ – לשעבר שף חברת חלומות, היום שף מלון קראון פלזה ירושלים.
יוסי בן דוד – שף אינדיגו נס ציונה.
יגאל כרפיס – שף חברת חשמל חיפה.
יונתן וקסלר – שף קונדיטור חברת יוניליוור.

שמואל מולדובן הוא שף, תברואן מוסמך, מומחה לבטיחות מזון.
טל. 08-9263773, 050-7919099

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר