בויוס

 

מיקי שמו מספר: "גדלתי על חטיפי הגבינה הנפלאים האלה, ולכן כשפתחנו את “שמו הקונדיטוריה” הם נכנסו לתפריט כבר מהיום הראשון. הבויוס הכי טעימים מוגשים חמימים — ישירות מהתנור. אם מכינים מראש, שומרים במקפיא ומחממים כמה דקות לפני ההגשה".

חומרים ל-100-90 בויוס:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (אמנטל, גרוייר וכו’)
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
150 גרם גבינה כחושה לאפייה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
2 ביצים
1 כפית מלח
250 גרם (13/4 כוסות) קמח
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
לציפוי:
1 ביצה טרופה שומשום ו/או קצח

אופן ההכנה:
מערבלים חמאה, גבינות, ביצים ומלח במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבלים כדקה עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. 
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות. 
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום ו/או קצח.
חותכים לקוביות בגודל 3 ס”מ בעזרת גלגלת פיצה, ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 1 ס”מ (הבויוס מתנפחים מעט באפייה). 
טיפ:
לקבלת קוביות יפות ומדויקות כדאי להכניס את הבויוס (אחרי ההברשה בביצה ופיזור הציפוי) למקפיא ל-10 דקות ורק אז לחתוך.
 אופים כ-20 דקות עד להזהבה. 
מגישים מיד או מצננים היטב ושומרים בכלי אטום במקפיא עד חודש.
להגשה, מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

גיוונים: 
בויוס הם פתרון נהדר לניצול "זנבות" גבינה שנותרו במקרר. אפשר לגוון את הרכב הגבינות הקשות לפי המצאי בבית. 
מוסיפים לבצק כ-1/3 כוס זיתים מגולענים קצוצים דק או עגבניות מיובשות קצוצות דק.
מפזרים על הבויוס זעתר, אורגנו, מיורן, תימין או כל תבלין או עשב שאוהבים.

מתוך הספר החדש "מיקי שמו – המיטב" בהוצאת על השולחן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה