בורגול בחלב קוקוס קארי ושעועית מש בצל ירוק וכוסברה

סלט או ארוחה: מזרח תיכון ומזרח רחוק באותה קערה בריאה

בורגול בחלב קוקוס קארי ושעועית מש בצל ירוק וכוסברה
בורגול בחלב קוקוס קארי ושעועית מש בצל ירוק וכוסברה, צילום אסף רונן
 

מצרכים ל- 6 מנות

1/2 כוס שעועית מש

3 כפות שמן זית

3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

2 כוסות בורגול גס

1 קופסה חלב קוקוס

2 כוסות מים רותחים

1 כף קארי

1 כפית מלח גס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים

1 כוס קשיו טבעי  קלוי על מחבת חמה ללא שמן

אופן ההכנה

בישול השעועית: מעבירים את השעועית לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד שהשעועית רכה ונגיסה, אבל לא יותר מזה.

מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצל ירוק, מוסיפים בורגול ומטגנים 2 דקות.

מוסיפים את שעועית המש המבושלת, חלב קוקוס ומים רותחים. מתבלים במלח וקארי. מוסיפים את עלי הכוסברה. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שהמים מתאדים כ- 10 דקות.

משאירים מכוסה כ- 10 דקות. מוסיפים אגוזי קשיו ומגישים.

מתכון של כרמית אלקיים, שפית מומחית לבישול בריא ומחברת הספר "תאנים צלויות ועדשים כתומות-אוכל שעושה שינוי", עם בורגול של "תבואות"






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה