בורקס טונה ובטטה

מותג הטונה פילטונה מציע מתכון לבורקס טונה ובטטה שפתר את הבעיה כששוברים את הראש מה להכין לילדים לאכול לארוחת ערב ורוצים לגוון

מורחים ביצה מעל כל בורקס ומפזרים שומשום מעליהם. אופים ב-180 מעלות למשך כ-15 דקות או עד שהבורקסים משחימים
מורחים ביצה מעל כל בורקס ומפזרים שומשום מעליהם. אופים ב-180 מעלות למשך כ-15 דקות או עד שהבורקסים משחימים

רכיבים

2 קופסאות שימורי נתחי טונה בהירה כמו של פילטונה

1 חבילה בצק עלים

3 כפות שמן זית

תרסיס שמן

1 בצל לבן יבש גדול קצוץ

2 בטטות

1 כף רסק עגבניות

1 פלפל חריף ירוק בינוני קצוץ

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

מבשלים את הבטטות עד שמתרככות ויוצרים מחית.

מטגנים בשמן זית את הבצל והפלפל החריף עד שמזהיבים.

מוסיפים את הטונה, מחית הבטטות ורסק העגבניות.

מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מבשלים לצמצום הנוזלים עד ליצירת מרקם אחיד של המלית.

מורידים מהאש וממתינים כ-10 דקות שהמלית תתקרר.

חותכים את בצק העלים לריבועים.

ממלאים אותו במלית ומקפלים ליצירת בורקס משולש.

מורחים ביצה מעל כל בורקס ומפזרים שומשום מעליהם.

משמנים קלות בתרסיס שמן נייר אפייה על גבי תבנית.

אופים ב-180 מעלות למשך כ-15 דקות או עד שהבורקסים משחימים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה