בורקס טורקי במילוי עדשים שחורות וחציל שרוף

השפית נוף עתאמנה אסמעיל - פרזנטורית הקמפיין של חברת סוגת לקידום סדרת הקטניות, מציעה גרסה מפתיעה ומקורית לבורקס טורקי עם טוויסט של טעמים מהמטבח הערבי הקלאסי

מתחילים לפתוח את אחת הפיתות בעזרת כרית כף היד עד שמתקבל עלה דק מאד וכמעט שקוף. צילום נוף עתאמנה אסמעיל

חומרים למאפה משפחתי גדול או 6 מאפים אישיים

1 קילו קמח רב תכליתי (לבן) כמו של סוגת

1 כף מלח

1 כף חומץ

600 מ"ל מים

1 כוס שמן ניטרלי לטבילה

למלית

500 גרם עדשים שחורות בלוגה כמו של סוגת

2 בצלים קצוצים

1 חציל שרוף ומקולף

1/3 כוס שמן זית

1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

מלח ופלפל שחור

קורט בהרט (לא חובה)

לאפייה

1 ביצה טרופה או מים להברשה

מעט שומשום

צילום נוף עתאמנה אסמעיל

אופן ההכנה

הכנת הבצק

לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהמים במיקסר בעל וו לישה. מוסיפים מים בהדרגה.

ממשיכים ללוש 10 דקות במהירות איטית.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה.

הכנת הפיתות

מחלקים ל-6 כדורים שווים.

מרדדים במערוך לצורת פיתה.

מניחים פיתה אחת על תבנית.

משמנים היטב ומניחים עליה פיתה נוספת.

שוב משמנים וממשיכים כך עם כל הפיתות עד שמתקבלת ערימה של פיתות משומנות היטב.

מכסים בניילון נצמד ומשאירים לנוח שעתיים בטמפרטורת החדר.

בזמן שהפיתות נחות מכינים את המלית

מבשלים את העדשים בשפע מים כ-20 דקות, לריכוך. מסננים ומעבירים לקערה.

מטגנים בצל במחבת מעל להבה בינונית כ-20 דקות עד שמזהיב היטב.

מעבירים לקערת העדשים.

מוסיפים את החציל השרוף ותבלינים.

מועכים את תכולת הקערה בעזרת ממעך פירה לתערובת גסה.

מוסיפים פטרוזיליה ו-2 כפות מים ומערבבים.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

הכנת הבורקס

משמנים היטב את משטח העבודה ואת כפות הידיים. מתחילים לפתוח את אחת הפיתות בעזרת כרית כף היד עד שמתקבל עלה דק מאד וכמעט שקוף.

חותכים את השוליים לקבלת צורת מלבן או ריבוע.

מניחים לרוחב הבצק "שורה" של המלית.

מגלגלים לרולדה הדוקה.

מעצבים לשבלול קטן או גדול (יחד עם שאר הרולדות) או לצורה של אוזני פיל.

ממשיכים למלא את כל הפיתות.

מחממים תנור ל- 200 מעלות טורבו.

מברישים את המאפים בביצה טרופה או שמן.

מפזרים שומשום ומכניסים לתנור החם ל- 12-15 דקות. מאפה אחד גדול יש לאפות בתבנית עגולה כ-25 דקות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה