רכיבים ל-4 סועדים
2 בטטות גדולות
1 בצל קטן קצוץ
1 תפוח עץ קטן קצוץ
2 שיני שום טחונות
גרגירי חומוס מבושלים או משומרים
2 כפיות ראס אל חנות
2 כפית דבש
חופן כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור טחון
לרוטב
200 מ"ל קרם קוקוס
1 כפית פפריקה מעושנת
מלח
אופן ההכנה
שוטפים את הבטטות.
חוצים לאורכן ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד ריכוך.
בינתיים מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות.
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות.
מוסיפים את גרגירי החומוס.
מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל.
מטגנים 5 דקות נוספות.
מוסיפים דבש.
מקפיצים מעט ומסירים מהאש.
מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.
לרוטב
מערבבים את קרם הקוקוס עם פפריקה ומעט מלח.
להרכבת המנה
גורפים בור מאורך בתוך הבטטות.
ממלאים בתערובת החומוס.
מקשטים בפס של רוטב.
מפזרים את שאר הכוסברה מעל.
מתכונים יצירתיים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה