בטטות אפויות על מלח גס עם חמאת עשבי תבלין וצ'ילי

מניחים בצלחת הגשה בטטה חמה וחוצים לאורכה. מניחים במרכז כף חמאת עשבי תבלין וצ'ילי. צילום דניאל לילה
מתכון של תום פרנץ עבור סדרת התנורים של קונסטרוקטה. פרנץ אומר כי הוא מכין בטטות צלויות כאלו באופן קבוע ומשתמש בהן במטבח: מכין לילדים שלו רוטב עגבניות לפסטה וטוחן פנימה את הבטטה האפויה או טוחן את הבטטות עם שמנת לבישול ובצל מטוגן ומקבל רוטב לפסטה או רביולי

מצרכים

6-8 בטטות בינוניות, שוות בגודלן, שטופות היטב, יבשות

לחמאת עשבי תבלין וצ'ילי

1 חבילת חמאה 200 גרם בטמפרטורת החדר.

אפשר להכין עם מחמאה אך יש לתבל מעט יותר מכל דבר כדי להעצים טעמים
2 שיני שום כתושות דק
פלפל צ'ילי קצוץ דק דק לפי הטעם

קורט פלפל שחור גרוס טרי
חצי כפית דבש או סוכר
2 כפות עשבי תבלין טריים אהובים קצוצים דק דק – מומלצים עירית ופטרוזיליה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

בטטות

מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).

מניחים את הבטטות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ- 30 עד 40 דקות  או עד שהבטטות רכות למגע וקליפתן נפרדת מבשר הבטטות.

חמאת עשבי תבלין וצ'ילי

מקציפים עם מיקסר יד את החמאה הרכה בקערה.

מוסיפים את שאר הרכיבים.

טועמים ומתקנים תיבול.

שומרים בכלי אטום במקרר.

הגשת המנה

מניחים בצלחת הגשה בטטה חמה וחוצים לאורכה.

מניחים במרכז כף חמאת עשבי תבלין וצ'ילי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר