ביף בורגיניון – בשר בקר ביין אדום

חומרים:1.5 ק"ג בשר צוואר, חתוך לקוביות בגודל 4-3 ס"מ2 בקבוקי יין אדום יבש3-2 גזרים קלופים, חתוכים לרבעים2 בצלים בינוניים, קלופים וחצויים1 גבעול כרישה, חתוך לפרוסות בעובי 4 ס"מ1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות6 תפוחי אדמה קטנים קלופים1 כפית פלפל שחור שלם2 עלי דפנהצרור עשבי תבלין: טימין, פטרוזיליה, עלי סלרימעט קמחשמן זיתמלח ופלפל שחור, טחון טריההכנה:1. בקערה גדולה משרים את קוביות הבשר, הירקות, התבלינים ועשבי התבלין ביין. משהים במקרר למשך יממה לפחות.2. מסננים את הבשר והירקות, ושומרים את היין והתבלינים בכלי נפרד.3. מקמחים קלות את הבשר ומטגנים במעט שמן זית עד להשחמה. מעבירים את הבשר לסיר גדול – ממליחים ומפלפלים.4. יוצקים יין, מוסיפים את צרור התבלינים ומביאים לרתיחה. כשמצטבר קצף ושומן – מסירים בעזרת כף. מכסים וממשיכים לבשל, מעל להבה קטנה, כשעה.5. מוסיפים את הירקות ותפוחי האדמה, ומבשלים כשעה נוספת.

חומרים:
1.5 ק"ג בשר צוואר, חתוך לקוביות בגודל 4-3 ס"מ
2 בקבוקי יין אדום יבש
3-2 גזרים קלופים, חתוכים לרבעים
2 בצלים בינוניים, קלופים וחצויים
1 גבעול כרישה, חתוך לפרוסות בעובי 4 ס"מ
1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
6 תפוחי אדמה קטנים קלופים
1 כפית פלפל שחור שלם
2 עלי דפנה
צרור עשבי תבלין: טימין, פטרוזיליה, עלי סלרי
מעט קמח
שמן זית
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

ההכנה:
1. בקערה גדולה משרים את קוביות הבשר, הירקות, התבלינים ועשבי התבלין ביין. משהים במקרר למשך יממה לפחות.
2. מסננים את הבשר והירקות, ושומרים את היין והתבלינים בכלי נפרד.
3. מקמחים קלות את הבשר ומטגנים במעט שמן זית עד להשחמה. מעבירים את הבשר לסיר גדול – ממליחים ומפלפלים.
4. יוצקים יין, מוסיפים את צרור התבלינים ומביאים לרתיחה. כשמצטבר קצף ושומן – מסירים בעזרת כף. מכסים וממשיכים לבשל, מעל להבה קטנה, כשעה.
5. מוסיפים את הירקות ותפוחי האדמה, ומבשלים כשעה נוספת.






כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר