מתכון ל- 4 מנות
חומרים:
8 פרוסות חציל 1 ס"מ
מלח גס
1/2 כוס שמן לטיגון
2 גביעי יוגורט סמיך
מלח, פלפל
1 כף חומץ
4 ביצים
אופן ההכנה:
זורים על פרוסות החציל מלח גס ומניחים כ- 30 דקות. שוטפים את החצילים ומייבשים. מחממים את השמן במחבת ומטגנים קלות עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מחלקים את היוגרט ל- 4 צלחות הגשה. מניחים בכל צלחת 2 פרוסות חציל
ממלאים מחבת עמוקה במים, מוסיפים את החומץ, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה כך שהמים לא יבעבעו. שוברים את הביצים ומחליקים לתוך המים ביצה אחרח ביצה. מבשלים כ- 3 דקות עד שחלמוני הביצים מתכסים בקרום לבן.
מוציאים מיד הביצים בעזרת כך מחוררת, מניחים על החצילים, מתבלים במלח ופלפל, ומגישים מיד.
