בישולים פותח מסלול לימודי המשך מקצועי גבוה לטבחים מוסמכים

 בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" מיישר קו עם בתי הספר המובילים בתחום בעולם, כדוגמת ה- Culinary Institute of America וה-  Cordon Bleu, ופותח מסלול מקצועי נוסף- סמסטר ג' לבוגרי בית הספר ולטבחים מקצועיים המחפשים השתלמויות מקצועיות וחדשנות קולינרית מכל מטבחי תבל.

כמו כן מתקיימות בבית הספר כיתות אומן עם מיטב השפים המובילים בארץ ובעולם, שירצו כל אחד מתחום המטבח והמגמה אותם הם מובילים.
מסלול מקצועי זה פותח על ידי השף מאיר דנון, שהגיע לבית הספר היישר ממסעדות מובילות בפריז.
שף דנון עבד שנים רבות במסעדות בעלות שלושה כוכבי מישלן, ושימש שף ראשי במספר מסעדות יוקרה בפריס בהן יצר מזון גורמה עם קריצות נועזות לטעמם של המבקרים.

סמסטר ג' הינה תוכנית לימודי המשך במסלול בישול גורמה. התוכנית מיועדת לבוגרי מסלול ההכשרה הבסיסי של בית הספר (סמסטר א' ו ב') המעוניינים להעמיק את ידיעותיהם ולרכוש מכלול רחב של טכניקות מתקדמות.

בסמסטר זה דגש מיוחד על שימוש בטכניקות מקדמות ברמת גימור של מסעדות גורמה מכוכבות תוך שימוש בחומרי גלם יוקרתיים (לובסטר, לנגוסטינים, יונים, דג סול, טורבו, כבד אווז ועוד), ובמגוון טכניקות ויישומים חדשניים. בנוסף בכל שעור ילמד קינוח ברמת גימור מקבילה.

כבר 12 שנים מכשיר בית הספר "בישולים" בוגרים למטבחי הארץ והעולם ומתגאה בהצלחות הקולינאיות הגבוהות שבוגריו מציעים.
בוגרי בית הספר השתלבו בעבודות ופיתחו קריירות כשפים ואופים מוכשרים ביותר: תומר פארג' מ"הוטל מונטיפיורי", קרין גורן שמככבת בערוץ 2 ו- 10, אריאל כהן שף "פוייקה", ברק אהרוני סו-שף "טוטו", עומר מילר מ "חדר אוכל", ענת בונן שפית "נחלים", דניאל אלוני "אורנה ואלה", יאן גצלטר שמגיש את תוכנית הבישול והאפייה בערוץ 9 , איתן ששון מ"גוצ'ה", ועוד רבים.

בית הספר מחובר מיום היווסדו לבתי הספר המובילים בעולם כמו ה-CIA שקיים משנת 1958. עם השנים יצר מייסד בית הספר "בישולים" יגאל כליפא קשרי ידידות חמים בין מנהלי ה- CIA לבין מנהלי בישולים, במסגרתם שולח ה- CIA שפים בכירים להרצות בבית הספר "בישולים" לעיתים קרובות.

בסמסטר ג' החדש מתחיל כל שעור בהדגמה מלאה של תפריט בן שלוש מנות ברמת גימור גבוהה בכיתת ההדגמה. לאחר ההדגמה יתנסו הסטודנטים בהכנת אחת המנות שהודגמו. העבודה בכיתה המעשית הינה פרטנית וכל תלמיד יקבל משוב על עבודתו.
בנוסף יוכלו הנרשמים לסמסטר זה להשתתף בקורס "מטרפות ומבחנות" בנושא טכנולוגיית מזון ומבוא לבישול מולקולארי. הקורס בן 11 מפגשים של 4 שעות כל אחד, וכולל הרצאות והדגמות במהלכן יוסברו התהליכים שמתרחשים בעת הבישול והאפייה ברמה הכימית-פיסיקלית.

הלימודים בסמסטר ג' כוללים 23 מפגשים מעשיים במשך 161 שעות (ועוד 44 שעות של קורס "מטרפות ומבחנות").
מחיר מיוחד לנרשמים למחזור א' – 16,840 ₪.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה