בית הבד ארץ גשור מציג מבחר שמני זית

בית הבד שבקיבוץ גשור בדרום רמת הגולן, מייצר שמן זית זני בשיטות גידול קפדניות המזכירות את תחום גידול הענבים ליין.
קולקציית השמנים של גשור מביאה עימה את בשורת שלל הטעמים, מה שהפכה את הנוזל הירקרק למצרך מבוקש בקרב מטבחם של טובי השפים במסעדות הגורמה בארץ, אשר נהנים לברור במדוייק על פי טעמם וצורכיהם מתוך מנעד הטעמים השופע של "גשור".

כך, למשל, יונתן רושפלד, מבכירי השפים בארץ המוביל את מסעדת הרברט סמואל ובורר בקפידה את כל חומרי הגלם במטבחו, מעדיף את זן הפישולין החריף והפירותי.
השף דניאל זך מ"כרמלה בנחלה", משלב בין הקורנייקי והפישולין יחדיו.
ערן שרויטמן ממסעדת "אורקה" התל-אביבית בחר לעשות שימוש בזן ה"קורנייקי" העשבוני ונטול המרירות של "גשור", בעוד שבמסעדת "אורנה ואלה" המיתולוגית משתמשים בכמה זנים מהקולקצייה.
גם עמוס שיאון מ"הלנה בנמל" היוקרתית ששוכנת על שפת ימה של קיסריה, החל לעשות שימוש בשמני האיכות של "ארץ גשור".

את שמן הזית ניתן להשיג בחנויות הטבע ובמעדניות המובחרות כגון "שקדיה", "אורגניק מרקט" ו"לבריאות".
השמן מגיע במארזים ממותגים, ובמחירי היכרות לרגל ההחדרה לשוק ותקופת ההרצה: בבקבוק כהה של 500 או 750 מ"ל (שמחירו כ- 46 ₪), או בפח של 2 ליטרים (שמחירו כ-90 ₪).

לקולקציית שמני הזית של "גשור" מבחר רחב של טעמים, כאשר לכל שמן ארומה ייחודית, צבע אופייני הנע בין צהבהב לירוק כהה, וטעם המשתלב היטב במזונות שונים:
זן ה"קורנייקי" העשבוני ונטול המרירות, זן הלצ'ינו המתקתק בעל הארומה המזכירה עגבניות ירוקות, זן הפישולין החריף והפירותי, זן הסורי הפיקנטי המכיל רמה גבוהה של חומצה אולאית, וזן הברנע המריר.

עוד מציע בית הבד של "ארץ גשור" את "שמן הבית" שכולל את הפישולין הצרפתי שמעניק את נגיעת הטעם הפירותי, הברנע הישראלי המוסיף לתערובת מעט חריפות ומרירות, ואת הארבקינה הספרדי שתורם עידון וארומה ייחודיים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה