בית הספר הבינלאומי ליין וכהילים WSET התחיל לפעול בישראל

בין בוגרי WSET בחו"ל ניתן למצוא את ערן פיק -יינן ומנכ"ל יקב צרעה, אבירם כץ – עיתונאי ואיש יין, מור ברנשטיין – יועצת יין בכירה, דייויד מונטיפיורי – מנהל תחום היין ב-IBBLS, ושירה צידון – סומלייה ראשית מלון נורמן ודיינינגס; כולם בוגרי רמה 3 של בית הספר

גל זוהר - WSET
גל זוהר - WSET

WSET – Wine & Spirit Education Trust, בית הספר הבינלאומי המקצועני בתחום פיתוח והעברת הכשרות ומסלולי לימוד יין, כהילים וסאקה, השיק פעילותו בישראל, ומבצע הרשמה לשלוש רמות הלימוד השונות. לראשונה ניתן יהיה להירשם ללימודי רמה 1 (Level 1), ובהמשך לביקושים הרבים עליהם מדווחים אנשי WSET הוחלט לפתוח מחזורי לימוד נוספים של רמות 2 ו-3 (Level 2 ו-Level 3). בסיום הלימודים מקבלים התלמידים תעודה העונה על דרישות בינלאומיות – גם זאת לפי מובילי בית הספר.

"מטרת בית הספר היא לספק באופן נגיש את החינוך וההכשרה הטובה ביותר להשראה ולהסמכה של מקצועני וחסידי היין והכהילים בעולם. לראשונה בישראל מוצעת האפשרות לעבור הכשרה ולימודים מקצועיים בתחום, אשר מאפשרים ומובילים להתמקצעות תעשיית היין. תוכניות אלו אף מתעדכנות באופן שוטף ומשקפות מגמות עכשוויות בעולם היין", אומר גל זוהר, ממקימי WSET בישראל.

בית הספר WSET נוסד בלונדון בשנת 1969, וכיום מציע פעילותו ב-73 מדינות ברחבי העולם, ביניהן ארה"ב, קנדה, בריטניה, צרפת, איטליה, גרמניה, ספרד, פורטוגל, סין, יפן, אוסטרליה, ארגנטינה, צ'ילה, דרום אפריקה. לבית הספר שיטות וטכניקות ייחודיות להבנת עולם היין, אבחון יינות וטעימת יין; אותן הוא מעביר במגוון רמות לימוד, הנקבעות ומוכתבות על ידי אנשי מקצוע בתחום, המדורגות מן הקל אל הקשה.

מסלול ראשוני מסמיך לרמת "WSET Level 1 Award in Wine" – קורס של 6 שעות; בו נלמדים עקרונות טעימת יין, פגמים טיפוסיים ביין ועקרונות התאמת יין לאוכל. מסלול שני מסמיך לרמת "WSET Level 2 Award in Wine and Spirits״ – קורס של 20  שעות; במסגרתו נלמדת התאמה בין אוכל ליין, אחסון יין, קריאת תוויות, הבנת העקרונות המשפיעים על יין, סוגי ענבים, סגנונות ייצור יין ואזורי יין עיקריים בעולם. מסלול שלישי מסמיך לרמת "WSET Level 3 Award in Wines״ – קורס של 36 שעות; במסגרתו נלמדים שיטת טעימת יינות, התאמה בין יין לאוכל, קריאת תוויות, הבנת העקרונות המשפיעים על יין, סוגי ענבים, סגנונות ייצור יין, אזורי יין עיקריים בעולם, מדינות ייצור משפיעות, יינות מבעבעים, יינות מתוקים ויינות מחוזקים.

ניהול תכניות הלימוד בישראל מתבצע ע"י IWSI – Israel wine & spirit  – גוף מקצועי בתחום הכשרת ולימודי יין המנוהל ע"י איש היין גל זוהר והמסעדן רונן ארדיטי. גל זוהר הינו בוגר מסלול Diploma – רמה הגבוהה ביותר של WSET בלונדון, ובעל תואר Certified Educator מטעם בית הספר. זוהר גם משמש כיועץ בכיר למסעדות וליקבים בתחום היין. רונן ארדיטי הוא ראש תחום לימודי מסעדנות בבית ספר שנקר, מו"ל המגזין המקצועי למסעדנות "רסט", יועץ בנושאי הקמה וניהול למסעדות ובתי קפה, ובעלים של מסעדת "בליני".

בין בוגרי WSET  בחו"ל ניתן למצוא את צמרת תעשיית היין הישראלית, ביניהם ערן פיק -יינן ומנכ"ל יקב צרעה, W – Master of Wine הראשון והיחיד בישראל; אבירם כץ – עיתונאי ואיש יין, מור ברנשטיין – יועצת יין בכירה, אשר הייתה סומלייה בקלארו ויפו תל אביב, דייויד מונטיפיורי – מנהל תחום היין ב-IBBLS, ושירה צידון – סומלייה ראשית מלון נורמן ודיינינגס ולשעבר מסעדת מול ים – כולם בוגרי רמה 3 של בית הספר.

 

מידע נוסף באתר ואצל גל זוהר 054-6314567​, רונן ארדיטי 054-7645454

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה