בלינצ'ס במילוי בטטה

5 יחידותחומרים:1/2 חבילה (של 700 גרם) עלי בלינצ'ס 'מעדנות', מופשרים לפי ההוראות על האריזה – 10 עלים 1/2 כוס שמן זיתמלח פלפל שחור, גרוסחומרים למלית:2 בטטות4 ענפי טימין2 שיני שום 50 גרם מחמאהחומרים לתבשיל:1 שקית גרגירי חומוס 'סנפרוסט'3 כפות שמן זית3 שיני שום100 גרם לימונים כבושים1 כוס מים1/2 צרור כוסברה, קצוצהחומרים לטחינה:1 כוס טחינה גולמיתמיץ משלושה לימונים3 שיני שום קצוצות1 כוס מיםאופן ההכנה:להכנת המלית: ממלאים סיר במים, מוסיפים את הבטטות, עלי הטימין והשום, מתבלים במעט מלח ומבשלים עד שהבטטות רכות. מסננים מהמים. מוסיפים את המחמאה למלית וטוחנים במעבד מזון, עד לקבלת מחית חלקה. מקררים. להכנת התבשיל: מטגנים את גרגירי החומוס עם שמן הזית, מוסיפים את שיני השום, הלימונים ואת המים ומבשלים למשך 15 דקות. מוסיפים את הכוסברה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.  להכנת הטחינה: מניחים את כל חומרי תערובת הטחינה בקערה.בעזרת טוחן יד, טוחנים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.  פורסים את הבלינצ'ס על משטח עבודה. מניחים מעל כל עלה בלינצ'ס כ-2 כפות ממחית הבטטות ומגלגלים. מחממים את שמן הזית שנותר במחבת ומטגנים את עלי הבלינצ'ס כ-3 דקות מכל צד, עד הזהבה.  להגשה: מניחים במרכז צלחת 2 בלינצ'ס, מפזרים מסביבם מתבשיל החומוס, מזליפים מעט טחינה מעל ומגישים.

5 יחידות

חומרים:
1/2 חבילה (של 700 גרם) עלי בלינצ'ס 'מעדנות', מופשרים לפי ההוראות על האריזה – 10 עלים
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור, גרוס
חומרים למלית:
2 בטטות
4 ענפי טימין
2 שיני שום
50 גרם מחמאה
חומרים לתבשיל:
1 שקית גרגירי חומוס 'סנפרוסט'
3 כפות שמן זית
3 שיני שום
100 גרם לימונים כבושים
1 כוס מים
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
חומרים לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
מיץ משלושה לימונים
3 שיני שום קצוצות
1 כוס מים

אופן ההכנה:
להכנת המלית:
ממלאים סיר במים, מוסיפים את הבטטות, עלי הטימין והשום,
מתבלים במעט מלח ומבשלים עד שהבטטות רכות.
מסננים מהמים.
מוסיפים את המחמאה למלית וטוחנים במעבד מזון, עד לקבלת מחית חלקה. מקררים. 
להכנת התבשיל:
מטגנים את גרגירי החומוס עם שמן הזית, מוסיפים את שיני השום, הלימונים ואת המים ומבשלים למשך 15 דקות.
מוסיפים את הכוסברה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 
להכנת הטחינה:
מניחים את כל חומרי תערובת הטחינה בקערה.
בעזרת טוחן יד, טוחנים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה. 

פורסים את הבלינצ'ס על משטח עבודה.
מניחים מעל כל עלה בלינצ'ס כ-2 כפות ממחית הבטטות ומגלגלים.
מחממים את שמן הזית שנותר במחבת ומטגנים את עלי הבלינצ'ס כ-3 דקות מכל צד, עד הזהבה. 

להגשה:
מניחים במרכז צלחת 2 בלינצ'ס, מפזרים מסביבם מתבשיל החומוס, מזליפים מעט טחינה מעל ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר