מתכון ל- 15 יחידות
חומרים:
ביצים מס' 1 – 2 יח'
סוכר – 1 כף
תמצית וניל אמיתית – 1 כפית
חלב – 1 כוס
חמאה – 30 גרם
מלח – 1/4 כפית
קמח מנופה – 1 כוס
אופן ההכנה:
טורפים בקערה את כל החומרים, למעט הקמח עד עיסה הומוגנית.
מוסיפים את הקמח ובתנועות קיפול מערבבים עד מסה קרמית וחלקה.
מחממים מחבת עם מעט מעט שמן קנולה.
יוצקים למרכז המחבת מעט מהבלילה – לסובב את המחבת כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה (להיזהר שלא יישרפו, זה מוכן מהר!).
הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים מעט.
חומרים למלית הגבינה:
גבינת דבורק / כנען יבשה 200 גרם
גבינה לבנה 9% 250 גרם
סוכר 1 כוס
לערבב את כל החומרים בקערה עד בלילה אחידה וחלקה.
וניל אמיתי – חצי מקל מגורד
גרידת לימון מ- 2 לימונים
צימוקים כהים – 50 גרם
מוסיפים לבלילה האחידה ומערבבים.
את המילוי אפשר לזלף או למרוח בעזרת כף על כל בלינצ'ס ולגלגל כמו סיגר.
לחמם מחבת עם מעט חמאה ולצרוב את הבלינצ'ס מכל צד מעט.
אפשר לפזר סוכר וניל על הבלינצ'ס המוכן או קינמון.