בלק טייגר שרימפס בטמפורה עם קרם טוגראשי

 

מצרכים ל- 4 סועדים:
20 יחידות בלק טייגר שרימפס (5 למנה) – נקיים מראש, שיריון ומעי. שטופים היטב תחת מים קרים ולייבש
שמן בוטנים או שמן צמחי לטיגון עמוק
חופן מיקס עלי בייבי או מיקרו אורגניים – לקישוט
50 מ"ל רוטב ויניגרט (אפשר כל סוג של רוטב ויניגרט לסלט)
4 כפות קרם טוגראשי

לבלילת הטמפורה:
200 מ"ל מים קפואים עם קרח
1 חלמון ביצה
100 גר' קמח חיטה אורגני או קמח אורז דביק- אורגני

לקרם טוגראשי:
1/2 ליטר שמן גרעיני ענבים
1 ביצה
1 כפית שטוחה של מלח
2 כפות סוכר
2-3 כפות טוגראשי (תערובת תבלינים יפנית)
2 כפות חומץ אורז
1 יחידה צ'ילי אדום, מתוק, קלוי ללא קליפה
1 כף סויה לבנה (סויה שקופה ללא צבע)

אופן הכנת קרם טוגראשי:
להעביר במעבד מזון את הביצה ולזלף את השמן,
להפעיל את המכשיר ולהוסיף את שאר המרכיבים לשני סיבובים נוספים במעבד.
לסנן ולשמור בקירור (יכול להישמר עד 4 ימים במקרר).

אופן הכנת הטמפורה: 
לנקות היטב את השרימפס, לשטוף ולייבש. 
להכין את הטמפורה – בקערה גדולה מוסיפים את מי הקרח והחלמון.
בעזרת צ'ופסטיק לערבב ולהוסיף את הקמח לאט לאט עד שמתחבר.
(חשוב לא לערבב יותר מדי ולהיזהר לא לקבל תערובת אחידה, אחרת היא תהיה כבדה מדי, לכן חשוב להשתמש בצ'ופסטיק ולערבב בעדינות).
לחמם את שמן הטיגון. 
לטבול את השרימפסים בבלילה הקרה ולתת לעודפי הבלילה לנזול.
להכניס בעדינות לשמן הרותח.
לטגן כ-2-3 דקות, עד שמתקבל צבע צהבהב בהיר והשרימפס פריכים. 
להוציא את השרימפס בעזרת כף מחוררת ולהעביר לנייר סופג. 
לתבל את עלי המיקרו ברוטב הויניגרט ולהעביר לצלחת הגשה. 
את השרימפס לערבב ב-4 כפות קרם טוגראשי ולהניח על סלט עלי המיקרו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה