בצקיות תאנים ואגוזים

חומרים: 400 גרם קמח150 גרם סוכר3/4 חבילה חמאה, חתוכה לקוביות קטנות3 ביצים + ביצה אחת מופרדתקורט מלחעבור המילוי:300 גרם תאנים מיובשות150 גרם אגוזי מלך טחונים150 גרם שקדים קלויים וטחונים100 גרם צימוקים ללא גרעינים200 גרם ריבה כלשהיקליפות דקות מ-3 תפוזים1/2 כפית ציפורן טחונהכפית אחת קינמון טחוןאופן ההכנה: מערבבים את הקמח והסוכר, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות, 2 ביצים, צהוב אחד של ביצה ומלח, ומערבבים בידיים עד שהחמאה נמסה לגמרי ונוצר בצק חלק. יוצרים מהבצק כדור ומניחים לעמוד במקום קריר כשעה. מבשלים את התאנים במים רותחים במשך 10 דקות, מסננים את המים וחותכים. מערבבים את התאנים עם שאר חומרי המילוי. יוצרים מן הבצק עלה בעובי של כחצי סנטימטר, חותכים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים כמות קטנה של המילוי במרכז העלה ומקפלים קיפול אחד, ליצירת חצי ירח. מרטיבים מעט את השוליים בחלבון של הביצה הנותרת ומהדקים בחוזקה. חורצים חריצים על הבצקיות ומניחים בתבנית אפייה משומנת. מורחים על הבצקיות את חלבון הביצה ואופים בחום של 200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהבצקיות מזהיבות.www.giacommo.net

חומרים:
400 גרם קמח
150 גרם סוכר
3/4 חבילה חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
3 ביצים + ביצה אחת מופרדת
קורט מלח
עבור המילוי:
300 גרם תאנים מיובשות
150 גרם אגוזי מלך טחונים
150 גרם שקדים קלויים וטחונים
100 גרם צימוקים ללא גרעינים
200 גרם ריבה כלשהי
קליפות דקות מ-3 תפוזים
1/2 כפית ציפורן טחונה
כפית אחת קינמון טחון

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והסוכר, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות, 2 ביצים, צהוב אחד של ביצה ומלח, ומערבבים בידיים עד שהחמאה נמסה לגמרי ונוצר בצק חלק.
יוצרים מהבצק כדור ומניחים לעמוד במקום קריר כשעה.
מבשלים את התאנים במים רותחים במשך 10 דקות, מסננים את המים וחותכים. מערבבים את התאנים עם שאר חומרי המילוי.
יוצרים מן הבצק עלה בעובי של כחצי סנטימטר, חותכים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
מניחים כמות קטנה של המילוי במרכז העלה ומקפלים קיפול אחד, ליצירת חצי ירח.
מרטיבים מעט את השוליים בחלבון של הביצה הנותרת ומהדקים בחוזקה.
חורצים חריצים על הבצקיות ומניחים בתבנית אפייה משומנת.
מורחים על הבצקיות את חלבון הביצה ואופים בחום של 200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהבצקיות מזהיבות.

www.giacommo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר