רכיבים
200 גרם שוקולד מריר
180 גרם חמאה
3 ביצים
350 גרם סוכר
150 גרם קמח
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית מחית וניל – אופציונלי
2 כפות ליקר שוקולד או רום – אופציונלי
הפתעות (לא חובה)
שברי שוקולד
מרשמלו
שברי אגוזים (לוז, מלך, פקאן)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל -165 מעלות.
מכינים תבנית 20 על 30 ס"מ עם נייר אפייה.
ממיסים ביחד שוקולד וחמאה.
בקערה אחרת מקציפים (אפשר גם ידנית) ביצים וסוכר.
מוסיפים את תערובת השוקולד ואת המלח, הוניל והאלכוהול.
מערבבים לאיחוד.
מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת.
מקפלים עם לקקן עד תערובת אחידה.
מוסיפים הפתעות ומקפלים קלות כדי שיתפזרו בכל התערובת.
מעבירים לתבנית אפייה – אפשר לפזר הפתעות גם למעלה.
משטחים ואופים במשך 15 דקות עד שהתערובת תפוחה אבל עדיין לא אפויה עד הסוף במרכז.
מקררים ופורסים לריבועים.
טיפ
אל תנסו לחסוך בכמויות הסוכר, השוקולד או החמאה – כי אז יכולה לצאת לכם סתם עוגת שוקולד.
הבראוני מקבל את הלחות והמרקם האופייני לו בגלל הכמות הגדולה של הסוכר והשומן.