בריאני ירקות תבשיל אורז בנוסח ראג'יסטאן)

מרכיבים לשלושה – ארבעה סועדים2 כוסות אורז בסמתי שטוף היטב1 תפוח אדמה חתוך לקוביות1 גזר חתוך לרצועותחופן של שעועית צרפתיתרבע כרוב חתוך דקכ-15 גרם אפונה ירוקה3 בצלים קטנים חתוכים דקשני פלפלי צ'ילי קטנים קצוצים מלח לפי הטעםכפית אבקת צ'ילי2 כפיות קרויה (קימל)4 גרגירי ציפורן4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות4 כפות שמן סויהאופן ההכנהמבשלים את האורז בסיר עם 3 כוסות מים, מעט מלח. מבשלים כ- 15 דקות על אש גבוהה ומורידים את האש לעוד 5 דקות בישול ומכסים. מטגנים את הירקות יחד כ- 5 דקות במעט שמן עד לחצי עשייה (למעט העגבניות) כולל האפונה יחד עם פלפלי הצ'ילי ומעט מלח. מטגנים את העגבניות בנפרד ומערבבים היטב. מבשלים כ-10 דקות.מוסיפים את כל הירקות שטוגנו קודם. ולבסוף מוסיפים את האורז בעדינות על מנת שהוא לא יתפרק. מבשלים כ-3 דקות.

מרכיבים לשלושה – ארבעה סועדים
2 כוסות אורז בסמתי שטוף היטב
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לרצועות
חופן של שעועית צרפתית
רבע כרוב חתוך דק
כ-15 גרם אפונה ירוקה
3 בצלים קטנים חתוכים דק
שני פלפלי צ'ילי קטנים קצוצים
מלח לפי הטעם
כפית אבקת צ'ילי
2 כפיות קרויה (קימל)
4 גרגירי ציפורן
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
4 כפות שמן סויה

אופן ההכנה
מבשלים את האורז בסיר עם 3 כוסות מים, מעט מלח. מבשלים כ- 15 דקות על אש גבוהה ומורידים את האש לעוד 5 דקות בישול ומכסים.

מטגנים את הירקות יחד כ- 5 דקות במעט שמן עד לחצי עשייה (למעט העגבניות) כולל האפונה יחד עם פלפלי הצ'ילי ומעט מלח.

מטגנים את העגבניות בנפרד ומערבבים היטב. מבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים את כל הירקות שטוגנו קודם. ולבסוף מוסיפים את האורז בעדינות על מנת שהוא לא יתפרק.

מבשלים כ-3 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר