בריוש ממולא בטטה ריקוטה ופקאנים

מתכון של השפית נילי כהן מינץ עבור חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית למאכל טעים שמשתלב היטב בארוחה או כנשנוש בין לבין

מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים מקטעים בגובה התבנית ומסדרים את השבלולים עם מרווחים קטנים זה מזה. צילום הדס ניצן
מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים מקטעים בגובה התבנית ומסדרים את השבלולים עם מרווחים קטנים זה מזה. צילום הדס ניצן

חומרים לבצק

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

250 גרם חמאה

1 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

5 ביצים

2 חלמונים

1 כפית מלח

אופן ההכנה

שמים קמח ושמרים בקערת המיקסר.

עושים גומה באמצע ולתוכה מכניסים את השמרים, החלב והביצים.

מעבדים עד קבלת בצק אחיד.

מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים היטב.

מכסים את הקערה ומתפיחים כחצי שעה.

מכניסים למקרר להמשך התפחה (כ-3 שעות).

חומרים למילוי

1 ק"ג גבינת ריקוטה

400 גרם גבינת עיזים

1 ק"ג בטטה (מרוככת) חתוכה לסלייסים דקיקים

צרור עלי בזיליקום מופרדים

300 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחלקים את הבצק התפוח ל-4 כדורים.

על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה ארוך.

מורחים על כל עלה רבע מהכמויות: הריקוטה, מעליה את הבטטות, הפקאנים, עלי הבזיליקום, וחתיכות קטנות מגבינת העיזים.

מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים מקטעים בגובה התבנית ומסדרים את השבלולים עם מרווחים קטנים זה מזה.

מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה.

מכינים ביצה טרופה עם מעט חלב, מברישים ואופים.

כשהבצק מזהיב, להוציא מהתנור ולצנן מעט.

חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה