בריוש "ריקוטה" טבעונית וצימוקים

מתכון של יוספה בן כהן לחברת "משומשו", יצרנית תחליפי הגבינות הטבעוניות. שימוש ב"ריקוטה" טבעונית מעודנת לאפייה, המתאימה לשימוש במאפים מלוחים ומתוקים

מכניסים לתנור חם לאפיה של כ- 20 דקות או עד שהמאפים שחומים ויפים
מכניסים לתנור חם לאפיה של כ- 20 דקות או עד שהמאפים שחומים ויפים. צילום ניסים בן כהן

מצרכים (לכ- 18 יחידות)

25 גרם שמרים (חצי חבילה)

4 כוסות קמח

1/3 כוס סוכר

חצי כוס חלב סויה לא ממותק

1 חבילה גוש מעודנת לאפייה בטעם ריקוטה "משומשו"

חצי כוס שמן קוקוס רך

כפית גדושה מלח

למילוי

1 חבילה גוש מעודנת לאפיה בטעם ריקוטה "משומשו"

חצי כוס סוכר

קליפה מגורדת מלימון אחד

רבע  כפית תמצית וניל איכותית

2 כפות גדושות קמח

חצי כוס צימוקים מושרים במים ומסוננים

להברשה

4  כפות סוכר

1/3  כוס חלב סויה

מרדדים מעט, מניחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים היטב לצורת כדור
מרדדים מעט, מניחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים היטב לצורת כדור. צילום ניסים בן כהן

אופן ההכנה

להכנת הבצק (רצוי לילה מראש)

מניחים בקערת המערבל לפי הסדר את השמרים, חלב סויה, "ריקוטה" חתוכה לקוביות,  קמח, סוכר.

לשים במהירות בינונית כחצי דקה.

מוסיפים את שמן הקוקוס ולשים כ- 5 דקות.

מוסיפים את המלח ומערבלים כ- 2 דקות נוספות, עד שנוצר בצק חלק ומבריק. אם הבצק מרגיש דביק ורך – זה בסדר גמור.

מכסים את הבצק בכדי למנוע התייבשות, ומכניסים למקרר למנוחת לילה.

מרדדים מעט, מניחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים היטב לצורת כדור
מרדדים מעט, מניחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים היטב לצורת כדור. צילום ניסים בן כהן

 מכינים את המילוי

מכניסים לקערת המערבל "ריקוטה" חתוכה לקוביות יחד עם שאר חומרי המילוי מלבד הצימוקים.

מערבבים בעזרת וו גיטרה עד שנוצרת תערובת אחידה.

מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.

המשך ההכנה

מוציאים את הבצק מהקירור ומעבירים למשטח עבודה מקומח. מחלקים לכ- 20 חלקים שווים.

שומרים בצד 2 כדורי בצק ואת יתרת הכדורים מרדדים מעט, מניחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים היטב לצורת כדור.

מניחים כל כדור בצק ממולא בתבניות אישיות כאשר הצד של הסגירה מופנה כלפי מטה.

את 2 כדורי הבצק ששמרנו מחלקים ל- 18 חלקים ומגלגלים לכדורים קטנים. מערבבים את חלב הסויה עם הסוכר עד שהסוכר כמעט נמס לגמרי.

מברישים מעט כל מאפה ומניחים מעליו כדור בצק קטן.

מכסים ומעבירים להתפחה במקום חמים ולח עד להכפלת הנפח.

"ריקוטה" טבעונית מעודנת לאפייה, המתאימה לשימוש במאפים מלוחים ומתוקים
"ריקוטה" טבעונית מעודנת לאפייה, המתאימה לשימוש במאפים מלוחים ומתוקים. צילום ניסים בן כהן

אפייה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

לאחר התפיחה מברישים בעדינות את המאפים בתערובת ההברשה שנותרה. מכניסים לתנור חם לאפיה של כ- 20 דקות או עד שהמאפים שחומים ויפים.

 

המתכון הופק בשיתוף יוספה בן כהן, בעלת הבלוג yovegan

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה