ברמונדי שלם אפוי עם שומר

מתכון של פאולין שובל למנה קלאסית מהמטבח הצרפתי. שילוב בין טעמו העדין של הדג לשומר ויין לבן והתוצאה היא מנת דג עסיסית וטעימה

ממלאים את הדג בשומר וברוזמרין עם השום ויוצקים פנימה את היין. צילום איל גרניט
ממלאים את הדג בשומר וברוזמרין עם השום ויוצקים פנימה את היין. צילום איל גרניט

חומרים ל-6-4 מנות

1 דג ברמונדי טרי שלם

4-3 ראשי שומר פרוסים דק

1 כוס יין לבן יבש

3-2 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

3-2 ענפי רוזמרין

4-3 שיני שום מעוכות

אופן ההכנה

שוטפים את הדג היטב ומייבשים.

מחממים תנור ל-140 מעלות.

שמים את הדג על גבי מגש האפייה.

יוצקים מעל את שמן הזית.

מתבלים במלח ופלפל ומורחים את השמן על כל הדג, גם בחלקו הפנימי.

ממלאים את הדג בשומר וברוזמרין עם השום.

יוצקים פנימה את היין.

מכניסים לתנור ל-25-20 דקות עד שהדג מוכן.

לקראת סוף ההכנה מעלים את החום ל-250 מעלות במצב גריל.

נותנים "מכת חום" במשך 4-3 דקות על מנת לקבל הזהבה יפה.

מגישים חם.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה