בשישי השבוע: סבב נוסף לסדנת הטרואר של יקב צרעה

הסדנה היא פועל יוצא לחזון היקב: "כאדם גם היין הינו תבנית נוף מולדתו" הנותנת דגש על בתי הגידול ("הטרואר") המאפיינים את היינות השונים. עיצוב דמותו של היין נתון מרביתו ככולו להשפעות הטרואר – תנאי האדמה והאקלים של הכרם. משם שואבת הגפן את החיות, הטעמים, הצבע והניחוחות

יקב "צרעה" יקיים ביום שישי 16.05.08 בשעה 09:30, סבב נוסף של סדנת הטרואר ("בתי הגידול של היין") שלו, בה ניתן להעשיר את הידע על עולם היין ולהכיר את האנשים שמאחורי היין.

הסדנה היא פועל יוצא לחזון היקב: "כאדם גם היין הינו תבנית נוף מולדתו" הנותנת דגש על בתי הגידול ("הטרואר") המאפיינים את היינות השונים. עיצוב דמותו של היין נתון מרביתו ככולו להשפעות הטרואר – תנאי האדמה והאקלים של הכרם. משם שואבת הגפן את החיות, הטעמים, הצבע והניחוחות.
יקב צרעה, המיישם את תפיסת עולם זו, מקיים סדנאות מעמיקות בהן בוחנים בהדרכת יינן היקב ערן פיק את ההשפעה של בית הגידול על אופיו של היין.

סדנת הטרואר מתחילה בכרם שורש, הנטוע במספר של חלקות קטנות ומגוונות הפזורות על פני שטח הררי. מהלכים בין החלקות השונות על מנת להכיר מקרוב את עולמה המורכב של הגפן ומקבלים מידע בנושא הטרואר המיוחד לאזור הרי ירושלים.
משם יורדים ברכבים ליקב בצרעה, שם טועמים מיינות היקב, צעירים ומתיישנים, סביב שולחן האבירים. הסדנא מלווה בגבינות המיוחדות הנמכרות בחנות היקב.
כרמי היקב נמצאים בשלושה בתי-גידול: כרם גבעת החלוקים, כרם נווה-אילן וכרם שורש. היינות, בנאמנות למוצאם, נקראים על שם הכרם ממנו באו: "גבעת החלוקים", "נווה אילן", "שורש" ויין אזורי בשם "הרי יהודה".
משך הפעילות: כ-4 שעות.

מחיר: 95 ₪ למשתתף
להרשמה: [email protected]
או בטלפון: 02-9908261

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר