גונדי

 

גונדי הן כופתאות פרסיות גדולות, המכילות בעיקר בשר עוף וקמח חומוס ומתבשלות במרק עוף. ועתה לחדשות הטובות: זה טעים, זה קל והכנה, זה לא משמין וזה עובד מצוין עם מרק מאבקה. ואם מוסיפים למרק כמה ירקות שורש – הו!

החומרים הדרושים (לשמונה סועדים):
חצי קילו בשר עוף טחון (לבן ואדום)
2 בצלים גדולים
3 כפות שמן תירס
6 כוסות מרק עוף (ברור שמאבקה)
150 גרם חומוס קלוי ומומלח (יש בכל פיצוחייה)
1 שורש סלרי
4 גזרים
2 שורש פטרוזיליה
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה מלח
חצי כפית הל טחון
חצי כפית כורכום

אופן ההכנה:
1. שמים את גרגרי החומוס במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים עד שמתקבלת תערובת שחלקה קמח וחלקה פירורים בגודל ראש גפרור (זה בסדר, לא צריך לרסק לגמרי).
2. קולפים את הבצלים, מגררים על פומפייה גסה וסוחטים. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את השמן, החומוס ובשר העוף הטחון. מתבלים במלח, פלפל שחור, הל וכורכום.
3. יוצקים את המרק לסיר. קולפים את הירקות השורש. את הסלרי חותכים לשמיניות, את הגזרים לחצאים ואת שורש הפטרוזיליה לרבעים. מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
4. בידיים רטובות צרים כשמונה עד עשרה כדורים גדולים מתערובת העוף והחומוס. הכדורים צריכים להיות בערך בגודל כדור טניס. מכניסים למרק הרותח בעדינות, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עשרים דקות.
5. מגישים לכל סועד כופתאה אחת בצלחת עמוקה עם מעט מהמרק (זה אמור לשמש כרוטב, לא מנת מרק) ועם ירקות שורש. אם רוצים אפשר להוסיף כף או שתיים של אורז לבן מבושל.



ממתכוני גיל חובב באתר "בישולים" www.bishulim.co.il של אסם







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה