גידול משמעותי במספר הייננים הצעירים בישראל

בשנים האחרונות חל גידול משמעותי במספר הייננים הצעירים שגילם אינו עולה על 30, אשר רכשו את השכלתם בחו"ל והקימו יקבי בוטיק לייצור יין בישראל.

עובדה זו בלטה לעין בתערוכת TecENOLOGY2006 שנערכה לאחרונה בכפר המכבייה. אל התערוכה הגיעו כ-1,000 מבקרים מתעשיית היין ושמן הזית. בתערוכה הציגו חברות המספקות שירותים ומוצרים משלימים לתעשיית היין ושמן הזית. בין דוכני התערוכה הציגו חברות לבקבוקים, חביות עץ אלון, מעצבים גראפיים ומעבדות לבקרת איכות. לתערוכה הגיעו ייננים מכרמי עובדה שבנגב ועד כרמים בצפון הגליל.

"מרבית יצרני היין ושמן הזית בישראל מקפידים על איכות גבוהה של המוצר", אומר אבנר שי, מנהל השיווק של מעבדות מילודע, מקבוצת מילואות, המשמשת כמעבדה הראשית של מועצת הזית שהשתתפה בתערוכה. "הצרכן הישראלי בודק, משווה בין המוצרים, ומעדיף מוצרים שאיכותם מוכחת. עד היום הקפידו בעיקר העסקים הגדולים לערוך בדיקות איכות. היום אנו רואים עלייה בביקוש לבדיקות איכות גם מצד בתי הבד הקטנים ויקבי הבוטיק המנוהלים ברובם על ידי יזמים צעירים".






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה