fbpx

גיוזה עוף וירקות

חומרים לבצק גיוזה (25 יחידות):300 גרם קמח 200 מ"ל מים רותחים 4 כפות שמן סויה חומרים למילוי:2 יח' חזה עוף נקי משומן ועצמות וחתוך לקוביות½ בצל לבן פרוס½ גזר חתוך לקוביות150 גרם פטריות פרוסות2 כפות ג'ינג'ר קצוץחופן עירית קצוצה50 גרם סוכר150 מ"ל סויה1 כף שמן שומשום1 ביצה אופן ההכנהמחממים ווק עם מעט שמן ומקפיצים את כל הירקות עד לרכות (במשך כ-3 דקות) .מעבירים את הירקות למסננת ומנקים את הווק.מחממים שוב את הווק ומניחים מעל אש גבוהה.מוסיפים מעט שמן ומקפיצים את העוף – עד שכמעט מוכן.מוסיפים את הירקות ואת הסויה, הסוכר, הג'ינג'ר והעירית.מורידים מהאש ומעבירים למסננת כדי לנקז נוזלים.מניחים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את המים והשמן בהדרגה, ולשים לבצק אחיד. זורים מעט קמח על משטח עץ (קרש חיתוך למשל), וממשיכים לעבד את הבצק עוד כ- 5 דקות.נותנים לבצק לנוח במקרר כשעה.אחרי שהמילוי מתקרר מעבירים אותו למג'ימיקס.וטוחנים עד קבלת מרקם גס (ניתן לקצוץ בסכין).מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים על משטח מקומח לעובי של 5 מ"מ.קורצים עיגולים ברדיוס של 6 ס"מ (בד"כ כוס מאג תתאים למשימה).מורחים ביצה טרופה על שולי העיגול בעזרת מברשת ממלאים את עיגול הבצק בכף מתערובת המילוי.מעצבים לצורה הרצויה ומהדקים היטב.חוזרים על הפעולה עד לגמר המילוי – אם נשאר מבצק הגיוזה, ניתן להקפיא לטובת שימוש בהמשך.בסיר, מרתיחים מים. מסדרים את הגיוזה בסלסלת אידוי ושמים את הסלסלה מעל לסיר.מאדים את הגיוזה במשך כ-7 דקות.מסירים מהאש ומוציאים את הגיוזה מהסלסלה.מחממים מעט שמן סויה במחבת טפלון (חום בינוני).צורבים את הגיוזה מכל הצדדים – עד קבלת צבע זהוב.מניחים את הגיוזה על נייר סופג ומסדרים בצלחת הגשה. מגישים עם רוטב סויה לטבילה.מסעדת Minna Tomei במרכז קסטרא חיפה, רח' פלימן 8, טל. 04-6668080
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לבצק גיוזה (25 יחידות):
300 גרם קמח
200 מ"ל מים רותחים
4 כפות שמן סויה

חומרים למילוי:
2 יח' חזה עוף נקי משומן ועצמות וחתוך לקוביות
½ בצל לבן פרוס
½ גזר חתוך לקוביות
150 גרם פטריות פרוסות
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
חופן עירית קצוצה
50 גרם סוכר
150 מ"ל סויה
1 כף שמן שומשום
1 ביצה

אופן ההכנה
מחממים ווק עם מעט שמן ומקפיצים את כל הירקות עד לרכות (במשך כ-3 דקות) .
מעבירים את הירקות למסננת ומנקים את הווק.
מחממים שוב את הווק ומניחים מעל אש גבוהה.
מוסיפים מעט שמן ומקפיצים את העוף – עד שכמעט מוכן.
מוסיפים את הירקות ואת הסויה, הסוכר, הג'ינג'ר והעירית.
מורידים מהאש ומעבירים למסננת כדי לנקז נוזלים.
מניחים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את המים והשמן בהדרגה, ולשים לבצק אחיד.
זורים מעט קמח על משטח עץ (קרש חיתוך למשל), וממשיכים לעבד את הבצק עוד כ- 5 דקות.
נותנים לבצק לנוח במקרר כשעה.
אחרי שהמילוי מתקרר מעבירים אותו למג'ימיקס.
וטוחנים עד קבלת מרקם גס (ניתן לקצוץ בסכין).
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים על משטח מקומח לעובי של 5 מ"מ.
קורצים עיגולים ברדיוס של 6 ס"מ (בד"כ כוס מאג תתאים למשימה).
מורחים ביצה טרופה על שולי העיגול בעזרת מברשת
ממלאים את עיגול הבצק בכף מתערובת המילוי.
מעצבים לצורה הרצויה ומהדקים היטב.
חוזרים על הפעולה עד לגמר המילוי – אם נשאר מבצק הגיוזה, ניתן להקפיא לטובת שימוש בהמשך.
בסיר, מרתיחים מים.
מסדרים את הגיוזה בסלסלת אידוי ושמים את הסלסלה מעל לסיר.
מאדים את הגיוזה במשך כ-7 דקות.
מסירים מהאש ומוציאים את הגיוזה מהסלסלה.
מחממים מעט שמן סויה במחבת טפלון (חום בינוני).
צורבים את הגיוזה מכל הצדדים – עד קבלת צבע זהוב.
מניחים את הגיוזה על נייר סופג ומסדרים בצלחת הגשה.
מגישים עם רוטב סויה לטבילה.

מסעדת Minna Tomei במרכז קסטרא חיפה, רח' פלימן 8, טל. 04-6668080

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר