גלידה ג'ף ביפו – קלאסיקה לצד יצירות מקוריות

מיכל רוזנפלד מספרת לנו על גלידריה מיוחדת ביפו. כדאי להכיר ולטעום

ג'וני למד את אמנות הכנת הגלידה משף איטלקי בשם ג'ף שעל שמו נקרא המקום
ג'וני למד את אמנות הכנת הגלידה משף איטלקי בשם ג'ף שעל שמו נקרא המקום

בבניין בנק אנגלו-פלשתינה הראשון ההיסטורי ברחוב יפת, ליד שוק הפשפשים, שוכנת "גלידה ג'ף" – גלידריה ובית קפה איטלקי מעוצב באווירה משפחתית אינטימית. הבעלים ג'וני שמשום, צעיר בן 27, מכין את הגלידות בכל בוקר בכמויות קטנות מחומרים טבעיים.

ג'וני למד את אמנות הכנת הגלידה משף איטלקי בשם ג'ף, שעל שמו נקרא המקום. על מנת לשמר על איכות הגלידה במקום, ג'וני נמנע משימוש בשיטות ייצור מסחריות וחומרים מלאכותיים. תמציות וחומרים משמרים לא נכנסים למטבח – רק שוקולד איכותי, שמנת ופירות טריים.

יש כאן יצירות מקוריות של ג'וני כמו גלידת קרמשניט
יש כאן יצירות מקוריות של ג'וני כמו גלידת קרמשניט

מבחר הטעמים כולל את הקלאסיקות כמו וניל צרפתי, שוקולד בלגי ופיסטוק סיציליאני, וכן יצירות מקוריות של ג'וני, כמו גלידת קרמשניט, סורבה אבטיח ונענע, גלידת שוקולד שקדים וקרמל, גלידת "לואקר", גלידת מנטה ושוקולד ועוד.  מדי שבוע ג'וני רוקח טעם חדש ומתחלף, כמו גלידת "Johny's" בטעם קרמל ואגוזים.

לתשומת לב הטבעונים – המבחר כולל לא פחות מ-12 טעמים טבעוניים, סורבטים וגלידות, מבלי להתפשר על הטעם.

קינוחים מושחתים בשילוב הגלידות הם חלק מההווי הקולינרי במקום: וופל בלגי, קרפ צרפתי, סופלה שוקולד ועוגת גבינה, אשר משתנים בהתאם לעונות השנה.

גלידה ג'ף, יפת 18 יפו, 03-9233513

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה