גלידה בטעם וניל:
מרכיבים:
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן חלבי
מקל וניל – לא חובה
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה את השמנת ומקל הוניל, מורידים מהאש ומצננים [ל-50 מעלות].
מוסיפים את השוקולד הלבן ובוחשים היטב עד להמסה מוחלטת. מקררים את התערובת במקרר למשך 6 שעות.
מקציפים את התערובת לקציפה בהירה.
יוצקים לתבנית ומקפיאים.
גלידה בטעם שוקולד:
מרכיבים:
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
3 כפות סוכר
200 גרם שוקולד מריר משובח
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה את השמנת, החלב והסוכר, מסירים מהאש.
מוסיפים את השוקולד המריר, בוחשים עד להמסה מוחלטת.
מצננים את התערובת במקרר ל 6 שעות.
מקציפים עד לקבלת קרם יציב.
יוצקים לקערת הגשה ומקפיאים.
רוטב שוקולד:
מרכיבים:
100 גרם שוקולד חלב או מריר (לפי הטעם האישי)
1/2 מיכל של שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
שופכים את השמנת לקערה המתאימה למיקרוגל.
שוברים לתוכה את השוקולד ומפעילים את המיקרו ל- 2 דקות. בודקים אם השוקולד נמס, במידה ולא – מחזירים לעוד חצי דקה, וכן הלאה עד להמסה מלאה של השוקולד.
אופן ההגשה:
מניחים כדור גלידה מכל טעם על צלחת הגשה.
מזליפים מעליהם הרבה רוטב שוקולד, ומקשטים ב: סוכריות עדשים, מרשמלו, פצפוצי שוקולד.
אפשר להוסיף חתיכות פרי שהילדים אוהבים, וכן הלאה.