גלידת תפוח בדבש

חומרים:לרסק תפוחים:2 תפוחים מזן גרנד אלכסנדר או סמית' 1/2 כוס מים 1 כף סוכר2-3 טיפות תמצית ונילרצועות מ- 1/4 קליפת לימוןאופן ההכנה:מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. מניחים את התפוחים בסיר עם המים, הסוכר, תמצית וניל וקליפת לימון.  מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהתפוחים הופכים לרסק. מוציאים את קליפת הלימון, מורידים מהאש ומקררים. גלידה בטעם וניל:מרכיבים:1 שמנת מתוקה200 גרם שוקולד לבן חלבימקל וניל – לא חובהאופן ההכנה :מביאים לרתיחה את השמנת ומקל הוניל.מורידים מהאש ומצננים מעט [ל-50 מעלות].מוסיפים את השוקולד הלבן ובוחשים היטב עד להמסה מוחלטת. מקררים את התערובת במקרר למשך 6 שעות.מקציפים את התערובת לקציפה בהירה. מערבבים פנימה את רסק התפוחים, יוצקים לתבנית ומקפיאים.הגשה:מניחים על צלחת הגשה 2 כדורי גלידה ויוצקים מעליהם דבש.אפשר להגיש עם סלט פירות.

חומרים:
לרסק תפוחים:
2 תפוחים מזן גרנד אלכסנדר או סמית'
1/2 כוס מים
1 כף סוכר
2-3 טיפות תמצית וניל
רצועות מ- 1/4 קליפת לימון

אופן ההכנה:
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
מניחים את התפוחים בסיר עם המים, הסוכר, תמצית וניל וקליפת לימון. 
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהתפוחים הופכים לרסק.
מוציאים את קליפת הלימון, מורידים מהאש ומקררים.

גלידה בטעם וניל:
מרכיבים:
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן חלבי
מקל וניל – לא חובה

אופן ההכנה :
מביאים לרתיחה את השמנת ומקל הוניל.
מורידים מהאש ומצננים מעט [ל-50 מעלות].
מוסיפים את השוקולד הלבן ובוחשים היטב עד להמסה מוחלטת.
מקררים את התערובת במקרר למשך 6 שעות.
מקציפים את התערובת לקציפה בהירה.
מערבבים פנימה את רסק התפוחים,
יוצקים לתבנית ומקפיאים.

הגשה:
מניחים על צלחת הגשה 2 כדורי גלידה ויוצקים מעליהם דבש.
אפשר להגיש עם סלט פירות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר