גלילות חלוה סילאן

מצרכים לבצק (2 גלילות):3 כוסות קמח רגיל 100 גרם חמאה ללא מלח 1 שקית אבקת אפיה 3/4 כוס מים 1/2 כוס שמן קנולה   למלית:1 כוס חלוה "אחוה" בטעם וניל (אריזת 100 גרם)1/2 כוס סילאן100 גרם שקדים קצוצים גס 3 כפות אבקת סוכר (1 לפיזור)   אופן ההכנה:להכנת המלית: מערבבים את חומרי המלית לעיסה אחידה ומניחים בצד.   להכנת הבצק: מניחים את כל החומרים בקערה בינונית.מעבדים לבצק אחיד ומחלקים ל-2 חלקים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר למשך שעה.על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 4 ס"מ.מורחים במרכז העלה כמות נדיבה ואחידה מהמלית ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה גם עם החלק השני.מעבירים את הרולדות לתבנית משומנת קלות ומסמנים חתכים לרוחבה על כל רולדה.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה. מומלץ לאחסן בכלי אטום.צילום וסטיילינג: יולה זובריצקיהמתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".

מצרכים לבצק (2 גלילות):
3 כוסות קמח רגיל
100 גרם חמאה ללא מלח
1 שקית אבקת אפיה 3/4 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה

 

למלית:
1 כוס חלוה "אחוה" בטעם וניל (אריזת 100 גרם)
1/2 כוס סילאן
100 גרם שקדים קצוצים גס 3 כפות אבקת סוכר (1 לפיזור)

 

אופן ההכנה:
להכנת המלית:

מערבבים את חומרי המלית לעיסה אחידה ומניחים בצד.

 

להכנת הבצק:
מניחים את כל החומרים בקערה בינונית.
מעבדים לבצק אחיד ומחלקים ל-2 חלקים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר למשך שעה.
על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 4 ס"מ.
מורחים במרכז העלה כמות נדיבה ואחידה מהמלית ומגלגלים לרולדה.
חוזרים על הפעולה גם עם החלק השני.
מעבירים את הרולדות לתבנית משומנת קלות ומסמנים חתכים לרוחבה על כל רולדה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.
מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.
מומלץ לאחסן בכלי אטום.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר