מצרכים ל-4 מנות
חציל בינוני טרי ומוצק
4 כפות שמן זית
רוטב פסטו
חופן גדול עלי ריחן טריים
2 שיני שום
4 כפות צנוברים קלויים
6 כפות שמו זית
מלח ופלפל שחור
לקישוט
גבעול עלי ריחן יפים
עגבניות שרי תמר (מאורכות)
אופן ההכנה
פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 סמ מרפדים תבנית ברדיד אלומניום ומשמנים אותו היטב בשמן זית מסדרים עליו את הפרוסות ומברישים בעוד שמן צולים בתנור בחום גבוהה (200 מעלות צלזיוס) במשך כ-10 דקות עד שהחצילים מזהיבים יפה משגיחים בזמן הצלייה
מכינים את הפסטו שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים למחית משטחים את פרוסות החציל ומורחים אותם בנדיבות בממרח הפסטו מגלגלים מניחים על צלחת הגשה ומקשטים בעגבניות ועלי ריחן טריים
