גלילות חצילים

חומרים ל-4 סועדים2 חצילים גדולים 2 חופנים של פטרוזיליה קצוצה 1 חופן נענע קצוצה 1 חופן כוסברה קצוצה – לא חובה 1 חופן בצל ירוק קצוץ3 שיני שום כתושות מלח + פלפל 2 כפות שמן זית ויניגרט רימונים150 מ"ל חומץ רימונים 150 מ"ל חומץ בלסמי 100 מ"ל שמן חמניות 2 שיני שום כתושות 1 כף סירופ גרנדין (סירופ רימונים)1 כפית שטוחה גרעיני כוסברה 1 כפית שטוחה טימין קצוץ מלח + פלפל אופן ההכנהפורסים את החצילים לאורכם – פרוסות דקות ,משרים בתוך מסננת ומפזרים עליהם חופן של מלח גס .משרים לשעה וחצי אח"כ שוטפים ומייבשים.את עשבי התיבול קוצצים ,מוסיפים את השום השמן המלח והפלפל ,את החצילים צורבים על מחבת פסים כבד (או בגריל) ומקררים.כשהפרוסות קרות, מורחים על צד אחד את עשבי התיבול הקצוצים ומגלגלים ,את גלילות החצילים מסדרים בקופסא כשהפתח כלפי מטה .לוויניגרט – מכניסים את כל המרכיבים פרט לשמן, לתוך מג'ימיקס מערבבים מעט ומזליפים את השמן פנימה בעדינות. יוצקים את הוויניגרט על החצילים ומשרים ליומיים.המלצת השףלהוציא את החציל מהמשרה ולהגישו עם רוטב של יוגורט שום שמיר .

חומרים ל-4 סועדים
2 חצילים גדולים
2 חופנים של פטרוזיליה קצוצה
1 חופן נענע קצוצה
1 חופן כוסברה קצוצה – לא חובה
1 חופן בצל ירוק קצוץ
3 שיני שום כתושות
מלח + פלפל
2 כפות שמן זית

ויניגרט רימונים
150 מ"ל חומץ רימונים
150 מ"ל חומץ בלסמי
100 מ"ל שמן חמניות
2 שיני שום כתושות
1 כף סירופ גרנדין (סירופ רימונים)
1 כפית שטוחה גרעיני כוסברה
1 כפית שטוחה טימין קצוץ
מלח + פלפל

אופן ההכנה
פורסים את החצילים לאורכם – פרוסות דקות ,משרים בתוך מסננת ומפזרים עליהם חופן של מלח גס .משרים לשעה וחצי אח"כ שוטפים ומייבשים.

את עשבי התיבול קוצצים ,מוסיפים את השום השמן המלח והפלפל ,את החצילים צורבים על מחבת פסים כבד (או בגריל) ומקררים.

כשהפרוסות קרות, מורחים על צד אחד את עשבי התיבול הקצוצים ומגלגלים ,את גלילות החצילים מסדרים בקופסא כשהפתח כלפי מטה .
לוויניגרט – מכניסים את כל המרכיבים פרט לשמן, לתוך מג'ימיקס מערבבים מעט ומזליפים את השמן פנימה בעדינות. יוצקים את הוויניגרט על החצילים ומשרים ליומיים.

המלצת השף
להוציא את החציל מהמשרה ולהגישו עם רוטב של יוגורט שום שמיר .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר